15.02.2012 | Tisková zpráva

Utkání reprezentace ve Švédsku sledovalo v průměru 280 tisíc diváků

Na proběhlých hrách ve Švédsku se český tým umístil na druhém místě za domácími Švédy. V celkové tabulce série Euro Hockey tour je český tým s 15 body třetí a schází mu na druhé Rusko 2 body, na první Švédy 3 body. Až na KAJOTBet Hockey Games v Brně se tedy rozhodne o vítězi celé série a český tým bude mít díky domácímu prostředí velkou šanci si v tabulce nejen polepšit, ale získat v turnaji EHT celkové prvenství.
Před mistrovstvím světa se stupňuje i zájem fanoušků, o čemž svědčí vysoká sledovanost utkání českého týmu. Utkání se Švédy sledovalo 172 tisíc diváků, i přes vysokou porážku sledovalo utkání s Finskem 251 tisíc diváků a tradičně divácky nejatraktivnějším bylo utkání s Ruskem, které si nenechalo ujít 410 tisíc diváků, při sharu 15,79 % bylo utkání v tu dobu druhým nejsledovanějším pořadem zhruba o 1,5% bodu za TV NOVA.

Čeští hokejoví fanoušci tak projevují nejen zájem o český tým a naše potenciální soupeře na MS v květnu, ale rovněž jistě také sledují počínání jednotlivých hráčů, kteří se snaží na MS protlačit, protože v tuto chvíli nemá nominaci nikdo jistou.

Výkony jednotlivých hráčů budou moci fanoušci ocenit i na domácích utkáních české hokejové reprezentace v dubnu. Duben a květen budou vůbec pro hokejového fanouška nejdůležitějšími měsíci v sezóně. Gradovat budou závěrečné boje o titul mistra Tipsport extraligy, 13. a 14. dubna se uskuteční dvojutkání s Německem (Liberec), 18. dubna se v pražské O2 aréně utkáme se Slováky, abychom o týden později již sledovali počínání českého týmu na turnaji v Brně, který bude poslední prověrkou před odjezdem na MS.

„Hokejoví fanoušci v celé republice se mají skutečně nač těšit. Ve spolupráci s ČSLH již dojednáváme detaily plánovaných dubnových utkání. Prodej vstupenek na KAJOTBet Hockey Games již byl zahájen, v tuto chvíli je prodáno zhruba 10 tisíc vstupenek, věřím tedy, že atmosféra bude opět vynikající a nastartuje naše hráče před MS. Brzy bude zahájen prodej vstupenek na utkání se Slovenskem, následně na dvojutkání s Německem. Budeme včas média i fanoušky informovat o podrobnostech k jednotlivým akcím“, dodává Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing a.s., výhradního marketingového partnera ČSLH.

Přehled utkání A týmu a ticketing:

6. - 7. dubna 2012: Euro Hockey Challenge
dvě utkání Lotyšsko - Česká republika (Lotyšsko, Riga)

13. - 14. dubna 2012: Euro Hockey Challenge
dvě utkání Česká republika - Německo (Liberec, Tipsport arena)
prodej vstupenek nebyl zahájen

18. dubna 2012: Euro Hockey Challenge
Česká republika - Slovensko (Praha, O2 arnea)
prodej vstupenek nebyl zahájen

20. dubna 2012: Euro Hockey Challenge
Slovensko - Česká republika (Bratislava)

26. - 29. dubna 2012: České hokejové hry (Brno, Kajot Arena)

26. dubna: Česká republika - Švédsko
28. dubna: Česká republika - Finsko
29. dubna: Česká republika - Rusko
Vstupenky jsou k dostání pouze na www.ticketpro.cz a ve vybraných pobočkách sázkové kanceláře Tipsport. Seznam poboček a kompletní informace naleznete na stránkách Tipsportu