25.06.2012 | Jakub Petr, Karel Mlejnek

U19: Hodnocení přípravného kempu a utkání se Slovenskem

Reprezentační devatenáctka absolvovala v termínu od 16. do 20. června 2012 přípravný kemp v Třemošné. Sehrála zde dvě utkání proti juniorské reprezentaci Slovenska. První utkáníi skončilo výhrou domácího týmu v poměru 1:0, v druhém zvítězil 3:2 soupeř.

Průběh kempu

Z původní nominace bylo omluveno 10 hráčů z důvodu potřeb reprezentační dvacítky, ze studijních důvodů a důvodů zdravotních. V konečné nominaci nakonec figurovali 3 útočníci a 2 obránci ročníku 1993 a 5 hráčů ročníku 1994, kteří měli za sebou pouze jednu nebo dosud žádnou reprezentační akci. V tréninkových jednotkách na ledě jsme se zaměřili na rozvoj individuálních dovedností formou dělených tréninků postů a na tvorbu herního konceptu, který budeme chtít praktikovat po celou sezónu, a který je v souladu s playbookem reprezentace U20. V trénincích mimo led byl hlavní náplní rozvoj silových schopností (posilování vlastním tělem, baterie core, lunges v různých modifikacích s důrazem na správné držení těla...). Po třech tréninkových dnech následovala dvě utkání proti slovenské dvacítce.

Charakteristika hry Slovenska

Po celé utkání se soupeř snažil o vytažení minimálně jednoho útočníka do SP nejčastěji pravého křídla. Velmi často používal pinčink nejen v ÚP, ale i v pásmu středním. Při našem založení proti obraně 1-2-2 se nás snažili  „vyhánět“ na pravou stranu.

Reporty z utkání

CZE U19 – SVK U20  1:0  (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: Blahuta (Tomi, Matějček)

Počet zásahů: CZE 35 - SVK 17
Vyloučení: CZE 4 - SVK 2
Využití PH: CZE 0 - SVK 0

Sestava:
Dolejš - Hrachovina
Buchta – Janota – Psota – Březina - Písařík
Plutnar – Houfek – Harkabus – Hampl - Tomeček
Pavelka – Bail – Blahuta – Matějček - Tomi
Marcel – Běhal – Procházka – Trubenekr – Marek

V úvodní třetině jsme měli problémy s dodržením herního konceptu v obranném pásmu a s přechodem do útoku po zisku kotouče. Soupeř zvládal lépe osobní souboje 1 na 1. S přibývajícím časem utkání jsme hru srovnávali. Vynikající utkání odchytal brankář Dolejš.

CZE U19 – SVK U20 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky: Janota (Běhal), Harkabus (Marcel, Tomeček)

Počet zásahů: CZE 25 - SVK 37
Vyloučení: CZE 2 - SVK 6
Využití PH: CZE  0 - SVK 0

Sestava: 
Hrachovina – Gába
Buchta – Janota – Psota – Březina - Písařík
Plutnar – Houfek – Harkabus – Hampl - Tomeček
Pavelka – Bail – Blahuta – Matějček - Tomi
Marcel – Běhal – Procházka – Trubenekr - Marek

Opět jsme se do poloviny utkání potýkali s malou četností střel. Pozitivem utkání a celého kempu se stal charakter, morálka a přístup mužstva. Po inkasované brance v poslední třetině na 0-3 se mužstvo dokázalo vzchopit až ke kontaktní brance a možnosti vyrovnání v závěrečné power – play.

Doporučení do klubů (i přes probíhající přípravné období)

  • zakončení – všechny způsoby střelby (přesnost a razance), tečování, dorážení (pohotovost, připravenost a výběr pozice) a clonění
  • práce holí v osobních soubojích z pohledu útoku a především obrany
  • vedení osobního souboje (technika a taktika osobního souboje, udržení správného přístupu nebo odstupu k soupeři s kotoučem nebo bez kotouče)