09.01.2016 | Radim Sochor

Tvrdá rána pro juniorky, Kanada zdemolovala českou defenzívu

V St. Catharines byl na programu druhý den Mistrovství světa žen do osmnácti let. Českou reprezentaci čekal domácí výběr Kanady. Před necelými třemi a půl tisíci diváky tým ze zámoří nadělil juniorkám hned jedenáct branek. V pondělí přijde na řadu nejdůležitější zápas z celé skupinové fáze, naše lvice budou hrát s Ruskem o třetí místo, oba celky jsou zatím bez bodu. Foto: Utsav Gupta
Česko ve druhém zápase hrálo s Kanadou. Zápas sledovalo téměř tři a půl tisíce diváků a bylo se na co koukat. Češky si vypracovaly pár solidních šancí, dokonce i trefily tyčku, avšak k brance to nevedlo. Zato Kanaďanky byly výrazně úspěšnější. Jedenáct obdržených branek ale nebylo příliš spravedlivých pro české lvice, které dřely, jak to jen šlo. 

Naděje na solidní výsledek naše juniorky držely až do devatenácté minuty první třetiny, kdy dala úvodní gól zápasu Agnewová, která byla na konci zápasu vyhlášená nejlepší hráčkou Kanady. Poté už se s brankami do české sítě mírně roztrhl pytel. První část nakonec skončila 3:0. Ta druhá byla z českého pohledu jednoznačně nejhorší z celého turnaje. Juniorky inkasovaly hned sedmkrát. V pondělí čeká naše hráčky souboj s Ruskem o třetí místo ve skupině A.

Ve druhém hraném zápase skupiny A hrály Spojené státy s Ruskem. Američanky potvrdily roli favorita a dokázaly porazit sbornou poměrně hladce 6:0. Nutno však dodat, že na úvodní gól zápasu se muselo čekat dlouho i zde. Skóre otevřela až v 25. minutě Snodgrassová. USA je po druhém hracím dni na druhém místě za Kanadou kvůli horšímu skóre.

Skupina B nabídla mírné překvapení. Švýcarsko dokázalo porazit favorita z Finska 2:0 díky nesmírně bojovnému výkonu. Druhý zápas dopadl podle papírových předpokladů, Švédsko porazilo Francii vysoko 7:0 a po dvou hracích dnech hájí první místo v tabulce skupiny B.

Výsledky skupiny A: 
KANADA - ČESKO 11:0 (3:0, 7:0, 1:0) 
Branky a nahrávky: 19. Agnewová (O'Neillová, Maltaisová), 20. Oswaldová (Bellová), 20. Potomaková, 21. O'Neillová (Bellová), 22. Potomaková (Wattsová, Shirleyová), 27. Shirleyová (Maltaisová, Potomaková), 32. Bourbonnaisová (Agnewová), 35. Bergová (Maltaisová), 40. Agnewová (Howranová, Knowlesová), 40. O'Neillová (Bellová), 50. Schneiderová (Friesenová). 

RUSKO - USA 0:6 (0:0, 0:4, 0:2) 
Branky a nahrávky: 25. Snodgrassová (Wenteová, Barnesová), 31. Wokenová (Bowlbyová, Barnesová), 36. Gilmoreová (Wentová, Snodgrassová), 37. Brodtová (Norbyová, Wokenová), 46. Wokenová (Norbyová, Brodtová), 47. Gilmoreová (Wenteová). 

Výsledky skupiny B: 
ŠVÝCARSKO - FRANCIE 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) 
Branky a nahrávky: 36. Quennecová (Enzlerová), 54. Müllerová (Zimmermannová). 

ŠVÉDSKO – FRANCIE 7:0 (2:0, 3:0, 2:0) 
Branky a nahrávky: 1. Armborgová (Hjalmarssonová, Berglundová), 17. Tedenbyová (El Mahmadiová), 31. Murenová (Lundinová, Nylen Perssonová), 33. Hjalmarssonová (Adolfssonová), 37. Lundinová (Murenová, Johanssonová), 42. Murenová (Lundinová), 44. Johanssonová (Adolfssonová).