01.11.2017 | Tisková zpráva

Turnaje Karjala se zúčastní i Kanada a Švýcarsko

Tradiční finský turnaj proběhne již po čtyřiadvacáté, poprvé se hrál v roce 1992, od roku 1996 je součástí Euro Hockey Tour. Nejúspěšnějším účastníkem turnaje v rámci Euro Hockey Tour jsou s jedenácti prvenstvími hokejisté Finska, šestkrát zvítězilo Rusko, třikrát Švédsko a jednou, v roce 2012, Česká republika. Česká reprezentace navíc vybojovala na turnaji šestkrát druhou a pětkrát třetí příčku.
Svěřenci trenéra Josefa Jandače budou obhajovat druhou příčku z loňského ročníku, kdy porazili 6:3 Švédsko a 5:3 Finsko, vítěznému Rusku podlehli 0:3 a Lukáš Radil byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje. Druhou příčku obsadila česká reprezentace rovněž v celkovém pořadí Euro Hockey Tour.

Vzhledem k olympiádě se letošního Turnaje Karjala zúčastní vedle tradičních zemí také reprezentace Kanady a Švýcarska. Každé z mužstev sehraje tři utkání – Česká republika se Švédskem, Švýcarskem a Ruskem, Finsko s Ruskem, Švédskem a Kanadou, Kanada se Švýcarskem, Švédskem a Finskem, Rusko s Finskem, Švýcarskem a Českou republikou, Švédsko s Českou republikou, Kanadou a Finskem a Švýcarsko s Kanadou, Českou republikou a Ruskem.

Pořadí turnaje bude určeno na základě všech utkání, včetně výsledků s Kanadou a Švýcarskem. V případě rovnosti bodů mezi mužstvy, která se na turnaji utkala, bude rozhodovat vzájemný zápas nebo minitabulka. V případě rovnosti bodů mezi mužstvy, která se na turnaji nepotkala, bude rozhodovat 1) rozdíl branek, 2) počet vstřelených branek, 3) počet vítězství v základní hrací době, případně 4) rating IIHF.

Celkové pořadí Euro Hockey Tour bude určeno pouze na základě utkání mezi Českou republikou, Finskem, Ruskem a Švédskem, výsledky s Kanadou, Koreou a Švýcarskem se nezapočítávají. V případě rovnosti bodů mezi dvěma mužstvy rozhodují vzájemné zápasy, v případě rovnosti bodů mezi více mužstvy 1) rozdíl branek, 2) počet vstřelených branek, 3) počet vítězství v základní hrací době, případně 4) rating IIHF.

Rozpis zápasů:

středa 8. listopadu 2017
18:00 Švédsko vs Česko (Örebro)
20:15 Švýcarsko vs Kanada (Biel)

čtvrtek 9. listopadu 2017
17:30 Finsko vs Rusko (Helsinki)

pátek 10. listopadu 2017
14:00 Česko vs Švýcarsko (Helsinki)
17:30 Kanada vs Švédsko (Helsinki)

sobota 11. listopadu 2017
12:30 Švýcarsko vs Rusko (Helsinki)
16:30 Finsko vs Kanada (Helsinki)

neděle 12. listopadu 2017
12:30 Rusko vs Česko (Helsinki)
16:30 Finsko vs Kanada (Helsinki)

Galerie