21.11.2010 | Miroslav Přerost

Turnaj čtyř reprezentací U20 v Karlových Varech: Hodnocení trenérů

Podruhé v letošní sezóně se česká reprezentace hráčů do dvaceti let utkala se stejnými soupeři a stejně jako v září ve Švédsku výsledkem byla jedna výhra a dvě prohry. V televizní předehrávce v Českých Budějovicích čeští junioři porazili Rusko, v Karlových Varech poté prohráli se Švédskem a Finskem. Předkládáme stručnou charakteristiku herního projevu našeho týmu.

Vzhledem k tomu, že jsme absolvovali utkání se stejnými soupeři jako na poslední akci v měsíci září přetrvávají stejná hodnocení z hlediska herních dovedností jednotlivců, aktivní hře v útočném pásmu, zakončení a tlaku do branky atd.

Herní projev mužstva se měnil v průběhu turnaje.V prvním utkání s Ruskem (6:3) jsme soupeře předčili v nasazení a hře v útočném pásmu,což se pozitivně odrazilo v množství vstřelených branek. V dalších dvou utkáních jsme narazili (Finsko,Švédsko) na mužstva v kompletních sestavách pro MS. V obou případech jsme zaostávali v rychlosti přechodu z obrany do útoku a v rychlosti zakončení.V případech postupného založení útoku soupeře jsme byli schopni v poměrně častých případech eliminovat aktivním přístupem jeho hru a získávat kotouče ve středním pásmu.Výrazně jsme zlepšili hru v obranném pásmu v případě držení kotouče soupeřem.

Nadále přetrvávají problémy s proměňováním střeleckých příležitostí.

Věřím, že po doplnění mužstva o dalších 6 – 8 hráčů se nám podaří některé nedostatky odstranit nebo výrazně snížit.