13.11.2012 | Pavel Arnošt, Petr Studnička

Trenérské hodnocení zápasů šestnáctky se Švýcarskem

Reprezentační šestnáctka se ve dnech 8. až 10. listopadu představila v domácím prostředí v utkáních proti stejně starým hráčům Švýcarska. Před zápasy proběhla třídenní příprava ve Strakonicích, které se zúčastnilo 24 hráčů (3 brankaři, 8 obránců a 13 útočníků). Tým si v trojutkání připsal jednu výhru a dvě porážky.

Charakteristika hry českého týmu

V přípravě na trojutkání jsme opakovali herní koncept, a to jak v defenzivních tak ofenzivních činnostech.

První utkání jsme sehráli v Příbrami. Jeho průběh byl vyrovnaný. V závěrečné třetině jsme dvěma góly v přesilových hrách odskočili soupeři a zápas kontrolovali do vítězného konce. Branka soupeře, korigující skóre utkání, přišla v poslední sekundě třetí třetiny.
 
Druhé utkání v Písku mělo podobný průběh. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný. V závěrečné třetině soupeř dvakrát trestal při našem oslabení a při tlaku z naší strany ve snaze zvrátit vývoj utkání náskok zvýšil.

Poslední utkání jsme odehráli ve Strakonicích. V zápase jsme opět otevřeli skóre, ale laciné branky obdržené v rychlém sledu otočily stav utkání. V závěru soupeř výsledek kontroloval.                                                                                                                     

Pozitiva:
  • produktivita v přesilových hrách (5 ze 7 našich branek jsme vstřelili v přesilovkách)
  • jasně patrná snaha hráčů zlepšit nedostatky, které jim byly vytýkány
  • velmi dobrý výkon brankáře Růžičky
Negativa:
  • nedostatečný počet střel plus nízká produktivita (při hře 5 na 5 jsme vstřelili pouze 2 branky)
  • sebeprosazení v situacích 1-1
  • ustupování našich obránců v situacích 1 na 1ve středním pásmu

Charakteristika hry Švýcarska

Všichni hráči soupeře jsou vynikající bruslaři, mají kvalitu v individuálních činnostech i v taktických dovednostech. Velmi dobrá týmová organizace v obranné i v útočné fázi hry. V obranném pásmu hrají v boxu, v ofenzivě snaha o přímočaré zakončení, četnost střelby s následným tlakem do branky. Individuality, které převyšovaly všechny ostatní hráče na ledě byli Denis Malgin, Auguste Impose a Virgil Di Lullo.