11.11.2013 | Robert Reichel

Trenérské hodnocení zápasů reprezentace U16 se Švýcarskem

Trenérské veřejnosti předkládáme hodnocení tří utkání, která reprezentační výběr hráčů do šestnácti let sehrál s výběrem Švýcarska. Utkání se odehrála v Rokycanech, Plzni a Třemošné, kde proběhl přípravný kemp. Ještě před společným srazem hráči absolvovali vyšetření VO2max.

Výsledky vyšetření VO2max

Před třídenním soustředěním v Třemošné se hráči podrobili funkčnímu vyšetření u doc. Hellera na FTVS Praha. Chtěli jsme si zjistit, jak jsou hráči kondičně připraveni v průběhu sezóny a porovnat jejich výsledky z jedné laboratoře. Průměr mužstva testu VO2max 62,32 ml.kg-1.min-1 ukazuje na velmi dobrou připravenost. Nejlepší hráč měl 68,33 ml.kg-1.min-1 a nejhorší 57,01 ml.kg-1.min-1.

Příprava

V Třemošné jsme pracovali na herním systému, který chceme uplatňovat v našich utkáních, napadání v útočném pásmu pravým křídlem a aktivní forčeking 2-1-2. Dále jsme se zaměřili na hru v obranném pásmu, přesilovou hru a oslabeni.

Průběh utkání

ČR U16 – Švýcarsko U16  6:5 pp (3:3,1:0,1:2,1:0)
Branky a nahrávky: Zachar (Kačírek, Starosta), Reichel, Bělohorský (Kačírek, Zachar), Michnáč (Doudera), Kačírek (Bělohorský, Doudera), Hrala (Novák D.).
Počet střel 46:36.

První zápas jsme odehráli v Rokycanech. Zvítězili jsme 6:5 v prodloužení. Utkání se hrálo důrazně s velkou intenzitou. Obě mužstva dobře bruslila, bojovala a padalo hodně branek.

ČR U16 – Švýcarsko U16  1:2 (1:0,0:1,0:1)
Branky a nahrávky: Najman (Hrala, Michnáč).
Počet střel 41:16.

Druhý zápas jsme odehráli v Plzni. Utkání mělo stejnou intenzitu jako první. Opticky jsme byli lepší než soupeř, důraznější, neproměňovali jsme naše šance. Soupeř byl produktivnější, čekal na naše chyby, jinak nás nijak nepřehrával. Nedařili se nám přesilové hry.

ČR U16 – Švýcarsko U16  4:0 (1:0,2:0,1:0)

Branky a nahrávky: Kačírek (Kodýtek), Zachar (Bělohorský), Kačírek (Kodýtek), Reichel (Najman).
Poměr střel 45:18.

Třetí zápas jsme odehráli v Třemošné a opět s intenzitou a bojovností na vysoké úrovni. Od začátku jsme byli lepší a oproti minulému utkání dokázali proměnit, některé naše šance.

Pozitiva:
  • Intenzita a bojovnost v každém střídání
  • Dobře zvládnutý systém napadání 2-1-2
  • Postupné zlepšování v rychlém přechodu do protiútoku po získání kotouče
  • Dobrá fyzická připravenost většiny hráčů
  • Soudržnost mužstva (týmový duch)
Negativa:
  • Hra v přesilových hrách – nízká produktivita
  • V prvním zápase souboje v před brankovém prostoru – 5 branek po dorážkách
  • Důraz před brankou soupeře – efektivita v zakončení
  • Hlavně v prvním utkání předržování kotoučů od obránců a pomalý přechod do protiútoku

Hodnocení soupeře

Kvalitní soupeř hrající aktivní hokej po celém hřišti. Okamžitě otáčeli hru a snažili se o rychlé protiútoky. Dobří bruslaři s aktivním forčekingem a tlakem do branky. Kromě brankáře Ritze neměli v týmu výrazné individuality.