23.10.2016 | Václav Varaďa, Patrik Augusta

Trenérské hodnocení U18: Dvě přátelská utkání proti Rusku

Přečtěte si trenérské hodnocení dvou přátelských utkání Česko - Rusko, které se uskutečnilo v polovině října v Příbrami, z pohledu koučů české reprezentace do 18 let.
Akce: 2 utkání s RUS U18
Místo: Příbram, Česká republika
Datum: 12. - 16.10.2016
Utkání: 15. a 16. 10.2016

Charakteristika herního projevu reprezentace ČR U18

V průběhu tréninkového kempu v Příbrami, jsme měli vždy dvě tréninkové jednotky na ledě denně. Zaměřili jsme se na zopakování všech fází našeho herního systému. Především na hru v obranném pásmu, aktivní (i bez kotouče ) a pasivní forčekink. Herní systém soupeře jsme rozebírali na video poradách, nastavili hráčům herní plán, který dodržovali a byl zárodkem našeho úspěchu v obou utkáních.. Oproti turnaji I.Hlinky v Břeclavi , jsme mužstvo doplnili o nové hráče, protože někteří nám odešli do zámoří a jiní zůstali k dispozici extraligovým týmům. Akce se nám vydařila jak výsledkově, tak předvedenou hrou. Podařilo se nám vyhrát obě utkání proti velice kvalitnímu soupeři, jakým tým RUSKA bezesporu je.

Pozitiva a silná místa ve hře týmu ČR U18

Kromě první třetiny druhého utkání jsme se prezentovali dobrým pohybem a aktivní hrou ve všech herních situacích. Dařila se nám hra v přesilové hře (3 branky z 12 přesilových her, 25,00%). Výborný výkon podali oba brankáři. Výborně jsme odehráli i oslabení (1 obdržená branka ze 14 oslabení, 92,08%). Naši hráči hráli velice týmově a obětavě. Ukázali charakter obzvláště po špatném vstupu do druhého utkání, kdy byl soupeř aktivnější, důraznější v osobních soubojích a měl lepší pohyb. V utkáních jsme měli dobrý pohyb, a v určitých fázích utkání, jsme soupeře dokázali dostat pod tlak v jejich obranném pásmu.

Negativa a slabá místa ve hře týmu ČR U18

U některých hráčů stále převládá návyk předržování kotoučů, nebo vracení se zpět s kotoučem do obranného pásma. Proti rychle napadajícím mužstvům je potřeba rychlé otáčení hry, abychom nechodili neustále „do plných“. Je potřeba zlepšovat sílu v osobních soubojích a úroveň individuálních dovedností jednotlivců (střelba, kontrola kotouče, přihrávání).

Nasazení, charakter, projev týmu ČR U18 především v těžkých situacích pod tlakem

Přistup hráčů, nasazení a charakter hráčů bylo na vysoké úrovni. Hráči hráli obětavě a týmově. Z mužstva byla cítit pozitivní atmosféra na ledě i mimo něj.

Utkání č. 1:

15.10.2016 Příbram

ČR U18 – RUS U18 5:1 (3:0,1:1,1:0)
Branky ČR:
Zadina (Kvasnička, Kaut), Hladoník (Kaut, Kvasnička), Zadina (Kaut), Kvasnička (Zadina), Šalda (Kalus, Pour)

Sestava ČR: Škarek (Patera) - Kvasnička, Mikyska, Šalda, Buchtela, Král, Bednář, Gaspar, Horský - Kaut, Hladoník, Zadina – Pour, Kern, Safin – Novák, Hrabík, Václavek – Kalus, Škvrně, Dvořák

Utkání č. 2:

16.10.2016 Příbram

ČR U18 – RUS U18 3:2 (0:0,2:1,1:1)
Branky ČR:
Buchtela (Safin, Škvrně), Kalus (Zadina, Buchtela), Hrabík (Dvořák, Gaspar)

Sestava ČR: Patera (Škarek) - Kvasnička, Mikyska, Šalda, Buchtela, Král, Bednář, Gaspar, Horský - Kaut, Hladoník, Zadina – Pour, Kern, Safin – Novák, Hrabík, Václavek – Kalus, Škvrně, Dvořák.

Herní projev soupeře

Výborný pohyb a individuální dovednosti. Hráči jsou šikovní na malém prostoru a dokáží velice dobře kombinovat. Nebojí se fyzické hry, a v určitých fázích utkání ji dokonce vyhledávali.

Slabá místa soupeře

Dokáží chybovat pokud se dostanou pod tlak. Jejich časté „pinčování„ obránců lze využít pro rychlé protiútoky do nezorganizované obrany.

Herní prvky soupeře, které bychom mohli pozitivně využít

Individuální dovednosti, hra na malém prostoru, síla na kotouči v soubojích, taktéž v dovednostech hůl na hůl.

Všeobecné připomínky a doporučení

Měli jsme dobré podmínky pro přípravu i utkání na zimním stadionu v Příbrami, ubytování i stravování v Hotelu U Milína a chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří se o to přičinili.