11.02.2015 | Jiří Vozák

Trenérské hodnocení turnaje žen v Schaffhausenu

Na turnaj do Švýcarska, který se uskutečnil ve dnceh 6. až 8. února 2015, jsme chtěli mít všechny hráčky, se kterými počítáme na MS ve Francii. Bohužel se nezúčastnily hráčky Mrázová, Křížová a Kaplanová (školní povinnosti) a Tejralová (zranění). Mužstvo jsme opět doplnili hráčkami, které chceme postupně zabudovat do týmu (Škodová, Zedníková, Zíková, Bucifalová, Hymlarová, Pátková, Forejtová, Černá). Po zranění začala hrát Kolowratová.
V Rokycanech jsme absolvovali pět tréninkových jednotek, ve kterých jsme se zaměřili na aktivní hru v oslabení. V útočné fázi nejvíce na co nejčastější střelbu a následný tlak do branky, rychlé napadání po ztrátě kotouče.

Turnaj se nám podařilo vyhrát, vyzkoušeli jsme si složení týmu a taktické varianty hry. Po zranění se vrátila Kolowratová, zaujaly mladé hráčky (Hymlarová a Bucifalová). Bylo vidět zlepšení v tlaku do branky, na kterém pracujeme celou sezónu na kempech.

Je potřeba pokračovat na společných srazech, při kterých pracujeme na zlepšení individuálních dovednostech, stále musíme pracovat na zlepšování střelby. Chtělo by to víc kvalitních zápasů v co nejsilnějším složení týmu.

Hodnocení utkání

Česko – Rakousko 6:1 (4:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Polenská (Povová, Bucifalová), 14. Studentová, 15. Lédlová (Vanišová), 16. Manhartová (Herzigová), 38. Flachsová (Bucifalová), 54. Forejtová – 44. Kantorová.
Povedlo se nám v první třetině vstřelit v rozmezí pěti minut čtyři branky a rozhodnout celý zápas, ve kterém jsme byli aktivnější a zaslouženě vyhráli.

Švýcarsko – Česko 3:4 (2:3, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. A. Müllerová, 7. A. Müllerová (Schranzová), 51. J. Martyová (Stiefelová) – 8. Lédlová (Přibylová, Černá), 17. Přibylová, 19. Vanišová (Přibylová, Lédlová), 25. Povová (Zíková).
Špatný začátek,ale ze stavu 2:0 jsme dokázali otočit první třetinu na 2:3. Dramatické utkání, ve kterém jsme hráli hodně v oslabení, což nám bralo hodně sil. Dobře jsme zvládli konec zápasu a utkání dovedli do vítězného konce.

Norsko – Česko 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Furulundová (Haughansenová, Farstadová) – 27. Hymlárová (Studentová, Zíková), 33. Povová (Polenská), 59. Lédlová.
V zápase jsme byli opět aktivnější. Soupeř měl nebezpečné protiútoky, které jsme dobře řešili a zaslouženě dovedli utkání do vítězného konce.

Pozitiva a negativa

Pozitiva:
  • častá střelba
  • tlak do branky
  • aktivní hra v oslabení
  • dobře zvládnutý konec zápasu se Švýcarskem
  • aktivní hra v útočném pásmu
  • počet vstřelených branek
Negativa:
  • špatné začátky třetin a zápasů
  • zbytečná vyloučení
  • pomalejší přístup k hráčce s kotoučem v OP