17.02.2017 | Václav Varaďa, Patrik Augusta

Trenérské hodnocení turnaje U18 ve Švédském Sundvallu

Přečtete si trenérské hodnocení turnaje ve Švédském Sundvallu, kde česká reprezentace do 18 let obsadila třetí místo.

Charakteristika herního projevu reprezentace ČR U18

V průběhu tréninkového kempu v Slaném, jsme pracovali na všech fázích našeho herního systému. Protože jsme neměli od začátku k dispozici všechny hráče, zaměřili jsme se na individuální dovednosti, střelbu a transition. Poslední trénink před odletem jsme zaměřili na hru v přesilovce a v oslabení.

Po příletu do Švédska a následném přesunu autobusem do Sundsvallu, jsme absolvovali jeden trénink na ledě. Během turnaje jsme sehráli 4 utkání, první tři ve třech dnech a poslední s Ruskem po dni volna.

Naše nejlepší utkání bylo utkání s Ruskem, kdy jsme se prezentovali aktivní hrou po celém hřišti, dobře jsme se pohybovali a hráli důrazně před oběma brankami. V tomto utkání, na rozdíl od předcházejících, se nám dařilo rychlé otáčení hry po zisku kotouče a rychlý přechod do protiútoku, s důrazem a agresivitou před brankou soupeře k vytvoření brankových příležitostí. I když jsme první tři utkání odehráli výsledkově vyrovnaně, nebyli jsme spokojeni s naší transition, předržovali jsme kotouče a zbytečně je vraceli do našeho pásma. Neměli jsme takový důraz před oběma brankami, jako v utkání s Ruskem.

Dařilo se nám v přesilových hrách a v oslabení. V obou těchto kategoriích jsme byli nejlepší mužstvo na turnaji. Bojovnost a obětavost hráčů v každém utkání byla na vysoké úrovni.

Celkově jsme i přes tři těsné porážky skončili na třetím místě, před Finskem a Ruskem.

Pozitiva a silná místa ve hře týmu ČR U18

Výkony obou brankářů. Hra v přesilovce a v oslabení (1.místo na turnaji v obou kategoriích). Výkon v utkání proti týmu Ruska, kdy jsme hráli tak jak umíme, a tak jakou hrou se chceme prezentovat – aktivním pohybem, okamžitým otáčením hry po zisku kotouče a rychlým přechodem do protiútoku, důrazem a tlakem v před brankovém prostoru.

Negativa a slabá místa ve hře týmu ČR U18

V prvních třech utkáních jsme předržovali kotouče, zbytečně je vraceli a zpomalovali přechod do protiútoku. Nehráli jsme tak důrazně v našem, i v soupeřově před brankovém prostoru. Nedařila se nám vhazování, v této statistice jsme skončili poslední ze všech týmů na turnaji.

Nasazení, charakter, projev týmu ČR U18 především v těžkých situacích pod tlakem

Přistup hráčů, nasazení a charakter hráčů byly na velmi dobré úrovni. Celý tým hrál soudržně, hráči bojovali jeden za druhého, drželi spolu nejen na ledě, ale i mimo led. Hráli jsme velice obětavě a v každém utkání jsme průměrně zblokovali 20 střel.

8.2.2017 Sundsvall

ČR U18 – Švédsko U18 3:4sn (1:0,2:1,0:2,0:0,0:1)
Branky ČR:
Nečas (Hrabík, Zadina), Kern (Chytil), Zadina (Galvas)

Sestava: Vomáčka - Kvasnička-Mikyska, Galvas-Šalda, Zelingr-Buchtela, Bednář - Hrabík-Nečas-Kaut, Kern-Chytil-Zadina, Václavek-Škvrně-Dvořák, Svoboda J.-Przybyla-Novák, Chrtek

Herní projev soupeře

Silná místa soupeře
Výborný pohyb, agresivní celohřišťový forčeking, vysoká úroveň individuálních dovedností, kombinační schopnost, podpora obránců do útoku, přesnost provedení systémových věcí.

Slabá místa soupeře
Předržovní kotoučů, někdy místo jednoduché akce raději volí složitější řešení, vrácení kotouče zpět nebo několik přihrávek mezi obránci, nedisciplinovanost.

Herní prvky soupeře, které bychom mohli pozitivně využít
Agresivní forčeking hlavně v útočném pásmu, kdy jsou neustále v pohybu a aktivně napadají hráče s kotoučem, bruslení a práce s kotoučem i bez.

9.2.2017 Sundsvall

ČR U18 – Finsko U18 2:3 (0:1,1:1,1:1)
Branky ČR:
Chytil (Kern), Šalda

Sestava: Patera - Kvasnička-Mikyska, Galvas-Šalda, Zelingr-Buchtela, Bednář - Hrabík-Nečas-Kaut, Kern-Chytil-Zadina, Václavek-Škvrně-Dvořák, Svoboda J.-Przybyla-Novák, Chrtek

Herní projev soupeře

Silná místa soupeře
Výborně organizovaná hra po celém hřišti. Hra obránců, podpora směrem do útoku. Hra v boxu, silní hráči, měli jsme problém se dostat k jejich brance.

Slabá místa soupeře
Přizpůsobivost hráčů na vývoj utkání - strojová finská hra, obětavost, podpora útoku obránci - mnoho možností přečíslení pro soupeře.

Herní prvky soupeře, které bychom mohli pozitivně využít
Využití rychlosti a přímočarosti v přechodu do útočného pásma, síla na hokejce a v osobních soubojích, hra holí a hra v před brankovém prostoru jak útočném tak obranném pásmu.

10.2.2017 Harnosand

ČR U18 – USA U18 1:3 (0:1,0:2,1:0)
Branka ČR:
Zadina (Nečas, Kaut)

Sestava: Vomáčka - Kvasnička-Mikyska, Galvas-Šalda, Buchtela-Bednář - Kaut-Nečas-Zadina, Kern-Chytil-Svoboda J., Hrabík-Chrtek-Novák, Przybyla-Škvrně-Dvořák, Václavek

Herní projev soupeře

Silná místa soupeře
Jednoduchý a přímočarý styl hokeje. Dlouhé průnikové přihrávky a nastřelování do útočného pásma s agresivním forčekingem. Otáčení hry po regroupu s dlouhou přihrávkou až na útočnou modrou čáru, podpora obránců do protiútoku. Nevrací kotouče, jednoduše je dostávají před sebe, čipování, používání mantinelu a přihrávek do prostoru.

Slabá místa soupeře
Dají se dostat pod tlak při aktivní hře v jejich obranném pásmu a při agresivním forčekingu.

Herní prvky soupeře, které bychom mohli pozitivně využít
Agresivita v osobních soubojích, jednoduchost a přímočarost, nevrací kotouče, síla a hra holí v soubojích o kotouč. Tlak a důraz do branky, razance a přesnost střelby.

12.2.2017 Sundsvall

CZE U18 – RUS U18 4:0 (0:0,3:0,1:0)
Branky ČR:
Zadina (Nečas, Kvasnička), Kern (Chytil, Svoboda J.), Kaut (Hrabík, Kvasnička), Zadina (Kvasnička, Kaut)

Sestava: Patera - Kvasnička-Mikyska, Galvas-Šalda, Buchtela-Bednář, Zelingr - Kaut-Nečas-Zadina, Kern-Chytil-Svoboda J., Hrabík-Chrtek-Novák, Václavek-Škvrně-Dvořák, Przybyla

Herní projev soupeře

Silná místa soupeře
Vysoká úroveň individuálních dovedností, rychlost bruslení, podpora obránců, snaží se hrát fyzicky, dohrávat nejen kolem mantinelů, ale i na otevřeném prostoru.

Slabá místa soupeře
Ztráty kotoučů při jejich individuálních průnicích, hodně akcí chtějí řešit sami, možnost otáčení hry a přechodu do přečíslení, nedisciplinovanost a slabý důraz na brankovišti, pasivní hra v obranném pásmu (1-1)

Herní prvky soupeře, které bychom mohli pozitivně využít
Individuální dovednosti, hlavně bruslení a technika hole.

Všeobecné připomínky a doporučení

Organizace přípravy ve Slaném, organizace celého turnaje, ubytování a stravování bylo na vysoké úrovni a chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří se o to přičinili.