29.11.2017 | David Bruk, Petr Studnička

Trenérské hodnocení turnaje U18 ve Finsku

Přečtěte si trenérské hodnocení turnaje mužských reprezentací do 18 let, kde svěřenci trenéra Davida Bruka obsadili čtvrté místo. Turnaj pěti zemí se uskutečnil ve finské městě Hämeenlinna.
V prvním utkání jsme porazili silný tým domácího Finska – pozdějšího vítěze turnaje. Ve druhém utkání jsme podlehli Švédsku – zaostali jsme především v osobních soubojích a kontrole kotouče. Ve třetím utkání jsme uspěli proti Švýcarsku a v posledním utkání jsme podlehli týmu USA - především díky velkému počtu zbytečných vyloučení a špatné koncovce. Ve všech utkáních jsme se prezentovali dobrým pohybem a aktivním forčekinkem.

Charakteristika hry ČR U18

V průběhu krátkého tréninkového kempu ve Slaném jsme pracovali především na organizaci hry. Zaměřili jsme se na hru v obranném pásmu, na forčekink v útočném a středním pásmu a na hru v předbrankovém prostoru. Věnovali jsme se také nácviku přesilových her a hře v oslabení.

Pozitiva ve hře ČR U18

  • Dobrý pohyb a aktivní forčeking
  • Dobré výkony brankářů
  • V průběhu turnaje se zlepšovala defenzivní hra týmu – především hra v obranném pásmu a hra v oslabení
Negativa ve hře ČR U18
  • Nedařila se nám přesilová hra – hráli jsme příliš staticky, problém udržet clonícího hráče na brankovišti
  • Nevynucené fauly v útočném pásmu

8.11.2017

Finsko – Česko 2 : 3 pp
Branky:
Arnošt (Svoboda, Adámek), Plášek, Jeník (Plášek, Doktor)
Sestava: Dostál – Had, Klejna (A), Adámek, Doktor, Seemann, Kleiner, Aubrecht – Lauko (C), Šír, Kvasnica – Jeník, Střondala, Plášek (A) – Kropáček, Čajka, Matiášek – Svoboda, Arnošt, Sklenář

Pozitiva: Aktivní forčekink, organizace hry, výkon brankáře
Negativa: Zbytečná vyloučení, nedůraz v předbrankovém prostoru

9.11.2017

Česko – Švédsko 1 : 4
Branky:
Matiášek (Arnošt, Dluhoš)
Sestava: Kolář – Had, Klejna (C), Adámek, Dluhoš, Seemann, Doktor, Aubrecht – Jeník, Šír, Kvasnica – Svoboda, Střondala, Plášek (A) – Kropáček, Čajka, Matiášek – Kleiner, Arnošt, Sklenář

Pozitiva: Snaha o aktivní forčekink, bojovnost
Negativa: osobní souboje, hra v obranném pásmu, nedůraz v koncovce, kontrola kotouče pod tlakem

10.11.2017

Česko –Švýcarsko 4 : 0
Branky:
Lauko, Střondala (Sklenář, Doktor), Svoboda (Dluhoš), Sklenář
Sestava: Dostál – Klejna (A), Had, Dluhoš, Adámek, Doktor, Seemann, Kleiner, Aubrecht – Kvasnica, Šír, Lauko (C) – Plášek (A), Střondala, Jeník – Matiášek, Čajka, Kropáček – Svoboda, Arnošt, Sklenář

Pozitiva: produktivita, aktivní forčekink, výkon brankáře
Negativa: V některých fázích příliš pasivní hra v obranném pásmu, přesilové hry

12.11.2017

Česko – USA 0 : 3
Sestava:
Dostál – Klejna (A), Had, Dluhoš, Adámek, Doktor, Seemann, Kleiner, Aubrecht – Kvasnica, Lauko (C), Jeník – Plášek (A), Střondala, Svoboda – Matiášek, Čajka, Kropáček – Šír, Arnošt, Sklenář

Pozitiva: Hra v oslabení, výkon brankáře
Negativa: Zbytečná vyloučení, nedisciplinovanost, přesilová hra, produktivita

Video – brankové situace

Charakteristika soupeřů

Finsko: Kompaktně hrající tým, který dobře bruslí a kontroluje kotouč. Je vidět snaha zakládat útoky z obranného a středního pásma přes osu hřiště, velmi dobře blokují střely. Na tomto turnaji byli aktivní při forčekinku a málo používali odstoupenou obranu.

Švýcarsko: Dobře bruslící a organizovaný tým preferující defenzivu se snahou o rychlé brejky. V obranném pásmu preferují stažený box a dobře blokují střely. Forčekují v rozestavení 1-2-2 nebo přechází do odstoupené obrany.

Švédsko: Skvěle fyzicky, bruslařsky a dovednostně vybavený tým. Hodně improvizují, protože jsou úspěšní v řešení situací 1-1. Aktivně forčekují ve všech pásmech v průběhu celého utkání. Silnou stránkou je také přesilová hra.

USA: Fyzicky a bruslařsky vyspělý tým. Prezentovali se velmi ofenzivním pojetím. Po zisku kotouče rychle otáčeli hru a forčekovali jako jediní na turnaji se třemi hráči. V obraném pásmu měli snahu neustále přečíslovat.