18.11.2015 | Robert Reichel, Patrik Augusta

Trenérské hodnocení turnaje U18 v Monthey

Mužstvo se sešlo v Třemošné k jednomu tréninku a odpolední regeneraci. Poté jsme se přes noc autobusem přesunuli do městečka Leysin, kde jsme byli ubytovaní a měli možnost trénovat. Při dvoudenní aklimatizaci před turnajem jsme se v trénincích věnovali systému hry a hlavně přesilovým hrám. Před každým utkáním proběhla porada a video rozbor hry soupeřů.
Turnaj se nám povedl, skončili jsme na druhém místě a prohráli pouze s týmem USA. V městečku Leysin jsme měli výborné podmínky k přípravě na utkání, kdy jsme mohli využívat nejen ledové plochy, ale i sportovních hřišť v okolí a tělocvičny.

4.11.2015

ČR U18 – USA U18 1:3 (0:1,1:1,0:1)
Branky ČR: Šmerha (Kodýtek, Havelka)
Střely na branku 20:38

Horší vstup do utkání. Hráčům trvalo, než se přeorientovali na jiné tempo hry a styl hokeje. Od druhé třetině jsme se zlepšili v pohybu a hlavně v rychlosti hry. Nevraceli jsme tolik kotouče, rychle jsme otáčeli hru. Neproměnili jsme naše šance, soupeř byl důraznější v předbrankovém prostoru. Až do konce jsme bojovali o dobrý výsledek.

5.11.2015

ČR U18 – FIN U18 4:2 (0:0,0:2,4:0)
Branky ČR:
Reichel (Doudera, Hrdinka), Kodýtek (Šmerha, Doudera), Kvasnička (Najman, Doudera), Doudera (Kvasnička)
Střely na branku 45:27

Dobré utkání. Od začátku jsme měli malinko více ze hry, i když jsme ve druhé třetině dostali dvě rychlé branky, pořád jsme se drželi naší hry. Měli jsme dobrý pohyb a dokázali jsme se udržet na kotouči. Ve třetí třetině se nám podařilo vstřelit první branku v přesilové hře 5-3 a vzápětí vyrovnat v 5-4. Aktivní hrou jsme si vytvořili další šance, vstřelili ještě 2 další branky a dovedli utkání do vítězného konce.

6.11.2015

ČR U18 – SWE U18 2:1 (1:1,0:0,1:0)
Branky ČR:
Reichel (Doudera), Reichel (Doudera, Zachar)
Střely na branku 24:28

Obdržená branka už v první minutě nás malinko přibrzdila a soupeř nás v první části utkání dostával pod tlak. Nedařilo se nám otáčet hru a dostávat kotouče včas z našeho obranného pásma. Zlepšili jsme se až ke konci třetiny a podařilo se nám vyrovnat. Zbytek utkání byla hra velice bojovná, vyrovnaná, s dobrým pohybem hráčů na obou stranách. Nám se podařilo vstřelit vítěznou branku v přesilové hře ke konci utkání.

7.11.2015

ČR U18 – SUI U18 6:2 (1:2,3:0,2:0)
Branky ČR:
Furch, Kodýtek (Najman), Najman (Hrdinka), Davídek, Kačírek (Kodýtek), Reichel
Střely na branku 43:25

Do utkání jsme vstoupili trochu vlažněji, nebyli jsme tak agresivní a měli jsme horší pohyb. Soupeř toho využil a vstřelil 2 branky po rychlém protiútoku. Podařilo se nám vstřelit branku těsně před koncem první třetiny a od druhé třetiny jsme se zlepšili v pohybu a agresivitě. Dostávali jsme se do šancí a podařilo se nám vstřelit branky a zápas otočit. Třetí třetinu, už se zápas dohrával a my jsme kontrolovali hru a přidali další dvě branky.

Pozitiva:

  • Dobré výkony ve všech utkáních, i když jsme hráli 4 utkání ve 4 dnech – hráči přišli velice dobře kondičně připraveni z klubů
  • Dařila se nám hra v obranném pásmu, rychlé otáčení hry, hra v boxu, rychlý přístup obránců, dobré výkony brankářů
  • Tým bojoval, hráči hráli obětavě a ukázali jsme týmový duch
  • V každém utkání jsme prohrávali a 3x dokázali utkání otočit a vyhrát
  • Zlepšení hry v přesilovkách – 5 vstřelených branek
  • Málo vylučovaných (nejméně ze všech týmů) - stačili jsme bruslařsky ve všech utkáních

Negativa:

  • Zakončení
  • Kvalita střelby útočníků i obránců
  • Síla rukou v soubojích o kotouč hůl na hůl

Doporučení do klubů:

  • MAXIMÁLNÍ INTENZITA VE VŠECH ČINNOSTECH A PO CELOU DOBU!!!
  • Přesnost a tvrdost střelby (soustředění se na každou střelu)
  • Soutěživost – hlavně v soubojích 1 na 1
  • Síla rukou a hrát s hokejkou na ledě
  • Jít do souboje a chtít vyhrát kotouč, ne dohrávat soupeře