25.08.2015 | Pavel Arnošt, Petr Studnička

Trenérské hodnocení turnaje U17 v Arose

Hráči do 17 let se v polovině srpna zúčastnili prvního turnaje sezony 2015/16, který se konal ve Švýcarském městě Arosa. Kromě našeho týmu se akce zúčastnily také reprezentační výběry Spojených států Amerických, Švýcarska, Slovenska a Německa. Před akcí jsme absolvovali třídenní soustředění v Třemošné, po kterém jsme se přesunuli do dějiště turnaje v Arose. Na akci bylo pozváno celkem 22 hráčů (2 brankaři, 8 obránců a 12 útočníků) Turnaj jsme zakončili s bilancí 3 výher a 1 porážky.
Charakteristika hry českého týmu

V krátkém soustředění jsme pracovali na herním konceptu, který byl zaměřen na defenzivní i ofenzivní situace. Velký důraz byl kladen na rychlý přechod, založení útoku s tlakem a bez tlaku od soupeře, z obranného pásma do útočné fáze, bezpečný průnik ze středního pásma do útočného a nabrání ideálního odstupu od soupeře po ztrátě kotouče. Ještě před zahájením turnaje jsme sehráli kvalitní modelové přípravné utkání proti juniorce Plzně.

Průběh utkání

ČR „17“ – USA „17“ 4 : 5 (2:2, 2:1, 0:2)
Branky: Chytil (Král, Zadina), Svoboda (Safin), Kaut (Nečas, Kern), Zadina (Chytil, Machala)

První turnajové utkání jsme sehráli proti americkému týmu. Od začátku utkání jsme soupeře organizovanou a koncentrovanou hrou k větším brankovým příležitostem nepustili. Naopak jsme vstřelili dvě branky, ale soupeř srovnal po našich individuálních chybách. Druhá třetina měla stejný průběh, znovu jsme odskočili o dvě branky, ale soupeř snížil na jednobrankový rozdíl. Ve třetí třetině soupeř skóre otočil po našich opakujících individuálních chybách.

Pozitiva:

  • Vstřelení čtyř branek
Negativa:
  • Nedodržení konceptu hry dle plánu
  • Individuální chyby
  • Výkon brankaře
Video ukázka

ČR „17“ – Slovensko„17“ 7 : 1 (1:0, 0:0, 6:1)
Branky: Kaut (Nečas, Kern), Machala (Kern, Nečas), Machala, Machala ( Kaut, Zadina),Chytil ( Zadina),Svoboda J (Kaut, Hladoník), Svoboda M (Dvořák, Hladoník)

Druhé utkání jsme sehráli se Slováky. Zápas měl od první do poslední minuty vysoké tempo. V úvodu jsme byli aktivnější, což potvrdila úvodní branka. Soupeř byl velice kompaktní a organizovaný hlavně v obranném pásmu. Ve druhé třetině byli Slováci aktivnější díky přesilovkám, ale oslabení jsme organizovaným výkonem ubránili. Ve třetí třetině soupeř po individuálních chybách v obraném pásmu vyrovnal, ale v další části zápasu jsme dominovali, jak herně, tak produktivitou.

Pozitiva:

  • Produktivita v poslední třetině
  • Hrané oslabení v celém utkání
  • Výkon brankáře
Negativa:
  • Herní výpadek ve druhé třetině a následně začátek třetí třetiny

Video ukázka

ČR „17“ – Německo „17“ 11:0 (3:0, 3:0, 5:0)
Branky: Šalda (Zadina), Hladoník ( Dvořák, Svoboda J), Nečas ( Kaut, Kvasnička),Svoboda J. (Safin), Kaut (Kern, Nečas),Zadina ( Kvasnička, Kaut),Kern ( Nečas, Kvasnička),Kvasnička (Machala, Nečas) Škvrně (Svoboda M, Šalda),Dvořák (Hladoník, Svoboda J.),Kaut (Nečas, Mikyska)

Třetí utkání turnaje jsme odehráli s Německem. Zápas se opět odehrál ve vysokém tempu a hned v úvodu jsme vstřelili dvě branky a soupeře dostali pod tlak. Když se hra vyrovnala, tak jsme další brankou dali utkání směr k jednoznačnému vítězství. V dalších třetinách se nám dařilo, jak herně, tak produktivitou.

Pozitiva:

  • Dodržování herního konceptu
  • Aktivita až do konce utkání
Video ukázka

ČR „17“ – Švýcarsko „17“ 8 :2 (3:1, 3:1, 2:0)
Branky: Zadina (Machala), Safin (Svoboda M.)Kaut (Nečas), Chytil (Zadina, Šalda),Kaut (Nečas), Nečas (Kern), Kvasnička ( Kaut), Svoboda M. (Galvas)

V posledním utkání byl naším soupeřem tým Švýcarska. Z naší strany bylo utkání velmi dobré, ale v průběhu utkání hráči nebyli tak koncentrovaní v dodržování herního konceptu dle našich představ. I přesto jsme zápas měli od začátku až do úplného konce pod kontrolou. Pozitiva:

  • Produktivita v utkání
Negativa:
  • Nedodržování herního konceptu v druhé část utkání
Video ukázka

Charakteristika hry soupeřů Charakteristika hry USA:
Ukázali velmi vysokou úroveň dovedností s intenzitou bruslení a s precizním provedením v herním konceptu. Nekompromisní řešení střeleckých situací.

Charakteristika hry Slovenska:
Předvedli velmi dobrý výkon, velice dobře organizovaný a propracovaný herní systém hlavně v defenzivě s podporou velmi dobrého výkonu brankaře.

Charakteristika hry Švýcarska:
Představili velmi vysokou intenzitu bruslení, ale turnaj jim nevyšel s taktického hlediska. V celém turnaji se potýkali s menší produktivitou.

Charakteristika hry Německa:
Všichni hráči mají velmi dobré fyzické parametry navíc jsou všichni výborní bruslaři. Výborně zvládnuta organizace hry, kompaktnost celé pětice v útočné i v obranné fázi utkání. Výjimkou bylo utkání s ČR.