08.01.2018 | ČSLH

Trenérské hodnocení Turnaje olympijských nadějí visegrádských národů

Přečtěte si trenérské hodnocení turnaje nejmladší reprezentace žen, která odehrála na konci roku 2017 turnaj olympijských nadějí visegrádských národů v polských Katovicích. Svěřenkyně trenéra Heindla zde obsadily první místo.
Tomuto turnaji předcházelo dvou a půldenní soustředění v Karviné, kde jsme absolvovali 5 tréninkových jednotek na ledě a 3 tréninkové jednotky na suchu.

Tréninkové jednotky byly v dopoledních hodinách zaměřeny na spolupráci hráček, přesnost přihrávek, kombinace „přihraj a jeď“, součinnosti obránkyň a útočnic, časování a zakončení. V odpoledních hodinách byl trénink situován do nácviku založení útoku, přechodu SP, reorganizace SP a zakončení. Řízenou hrou byly hráčky korigovány směrem k systému, který jsme chtěli praktikovat v následném turnaji. Rovněž probíhal nácvik přesilové hry.

Sestava ČR:

Brankářky: Pejšová Julie, Dvořáková Kateřina.

Obránkyně: Hanzlíková Adéla, Pejšová Daniela, Chladová Viktorie, Vaněčková Eliška, Horáková Gabriela, Habartová Denisa, Mudráková Renáta.

Útočnice: Bartáková Barbora, Petřeková Kateřina, Kalová Anna, Machková Michala, Hrubanová Gabriela, Škorpíková Patricie, Haasová Hana, Nepokojová Nikol, Mazancová Tereza, Sýkorová Karolína, Čajanová Sára, Chwastková Tereza, Gruntová Lucie.

Hodnocení zápasů:

15.12.2017

POL - CZE 0:7
Branky:
Pejšová 3, Gruntová 2, Mazancová, Čajanová

16.12.2017

HUN - CZE 0:4
Branky:
Mazancová 2, Bartáková, Škorpíková

17.12.2017

CZE - SVK 4:1
Branky:
Mazancová 2, Pejšová D., Kalová

Hodnocení soupeřek:

POL – Soupeřky praktikovaly fyzický hokej, až na pár hráček zaostávaly ve vedení kotouče, přihrávce a zakončení. Soupeř neoplýval kreativitou a jeho naučenou rozehrávku se dařilo včas a v zárodku často eliminovat. V O. P. hrály v zataženém úzkém boxu, přes který je velmi těžké se prosadit. V závěrech třetin docházely soupeřkám fyzické síly.

HUN – soupeřky disponovali solidním bruslením, vedením kotouče a přihrávkou. Rovněž hrály tvrdý fyzický hokej. U soupeřek byla patrná snaha o udržení nastavené organizace hry. Dodržovaly herní disciplínu, družstvo hrálo s velkým nasazením a velmi bojovně. Též hrály soupeřky dobré přesilové hry. V závěrech třetin mělo družstvo viditelný pokles fyzické síly.

SVK – tým s velmi dobrými HČJ, s dobře organizovanou hrou ale i s tvrdým fyzickým projevem. Soupeřky velmi dobře agresivně napadaly a tím naše družstvo často dostávaly do velkých potíží. Po obdržených brankách dokázaly soupeřky vystupňovat tempo a vytvářet velký tlak. Dokázaly se udržet na kotouči, ať už individuálně či v kombinacích. Velmi často soupeřky střílely a vytvořily tlak do branky, kde dokázaly jít až do brankářky. Rovněž dobruslování do obrany bylo u jejich družstva velmi zodpovědné a agresivní. V případě nepříznivého výsledku, se celý tým uchyluje k individuální hře, na úkor celé pětice a inklinuje k velmi tvrdé fyzické hře.

Celkové hodnocení:

V celkovém hodnocení týmu byl pozitivem pohyb a bruslení hráček, ve všech utkáních děvčata stačila se staršími soupeřkami bruslit. Pozitiva měla i hra v útočném pásmu, kdy hráčky svým aktivním přístupem dostávaly soupeřky pod tlak, který se, dařil vyjádřit i brankami. Střelba hráček je však stále málo razantní a nepřesná, zlepšila se však orientace v prostoru před brankou. U hráček byla patrná snaha o clonění a tečování spojené s dorážkami. Fyzicky zvládla utkání větší část hráček velmi dobře, nepatrně jsme zaostávali v celkové silové připravenosti, což se dalo vzhledem k utkáním se starší věkovou kategorií U 18, i předpokládat. Děvčata však zlepšila slušně souboje na hokejce.

Pozitiva

  • snaha o útočné pojetí a agresivní napadání
  • individuální prosazení hráček
  • hra do obrany – dobruslování útočnic
  • kombinační hra v ÚP (součinnost hráček), zlepšení přihrávky v kombinacích a přesnosti finální přihrávky
  • obránkyně – lepší přístup ve SP a OP
  • výborné výkony obou brankářek
  • nasazení a bojovnost hráček
Negativa
  • slabá razance a přesnost střelby, důraz v zakončení
  • preciznost v jakékoliv přihrávce
  • hra obránkyň- součinnost ve SP a OP, pomalejší rozehrávka s častou nepřesností, slabší aktivita na útočné modré čáře, mobilita, střelba od modré čáry
Doporučení hráčkám:
  • pracovat na fyzické kondici - síla horních končetin - hlavně předloktí, dolních končetin
  • cílený trénink střelby – razance a přesnost
  • pracovat na přesnosti a razanci přihrávky a jejím zpracování
  • trénink rychlosti
Vypracoval: Hlavní trenér – Heindl Roman