10.01.2016 | Robert Reichel

Trenérské hodnocení turnaje kategorie U18 v Zuchwilu

Trenér české reprezentace do 18 let Robert Reichel hodnotí Turnaj pěti zemí ve švýcarském Zuchwilu. Čeští mladíci zde obsadili druhé místo za suverénním Finskem.
Před turnajem jsme se sešli 25.12. k tréninku na ZS v Třemošné a poté jsme odjeli do Zuchwilu, kde jsme již druhý den začínali turnaj utkáním se Slovenskem. Během turnaje jsme odehráli 4 utkání, 2 vítězně (Německo, Švýcarsko), 1x jsme prohráli v prodloužení (Slovensko) a 1x v normální hrací době (Finsko).

26.12.2015

ČR U18 – SVK U18 4:5 prod (2:1,2:3,0:0,0:1)
Sestava: Brízgala, Stahl - Kvasnička, Novák, Sirota, Valík, Furch, Dušek, Janda, Hroudný - Havelka, Kodýtek, Šmerha, Havránek, Karafiát, Kousal, Zídek, Davídek, Kurovský, Chalupa, Havlát, Michnáč.
Branky ČR: Kvasnička (Havránek), Michnáč (Karafiát, Havlát), Kousal (Havránek, Karafiát), Michnáč
Střely na branku 27:41

Utkání se nám moc nepovedlo. I když jsme po většinu utkání vedli. Soupeř byl aktivnější, dokázal nás přehrávat hlavně ve třetí třetině. Nehráli jsme dobře systémově, hrál se hokej nahoru, dolů. Často jsme propadali a ztráceli zbytečně kotouče kolem modrých čar. Soupeř rozhodl brankou v prodloužení po individuální chybě po vhazování.

27.12.2015

ČR U18 – Finsko 1:4 (1:3,0:1,0:0)
Sestava: Brízgala, Stahl od 21.min - Kvasnička, Sirota, Novák, Valík, Furch, Janda, Hroudný, Dušek - Havelka, Kodýtek, Michnáč, Havránek, Karafiát, Kousal, Chalupa, Davídek, Šmerha, Zídek, Havlát, Kurovský.
Branka ČR: Karafiát (Novák)
Střely na branku 18:39

Nevstoupili jsme do utkání připraveni a soupeř hrál velice dobře. Dostával se do šancí a v první třetině nám vstřelil 3 branky. Zlepšili jsme se v bojovnosti, ale hloupými vyloučeními jsme se nedostali do hry. Měli jsme problémy v situacích 1-1, které jsme nevyhrávali a těžko se drželi na kotouči.

28.12.2015

GER U18 - ČR U18 1:5 (1:0,0:2,0:2)
Sestava: Stahl, Klouček - Kvasnička, Sirota, Novák, Valík, Furch, Janda, Hroudný, Dušek - Havelka, Kodýtek, Michnáč, Havránek, Karafiát, Kousal, Šmerha, Zídek, Kurovský, Chalupa, Havlát, Davídek.
Branky ČR: Karafiát (Sirota), Karafiát (Kousal, Havránek), Sirota (Kvasnička, Kousal), Havránek (Kousal, Sirota), Šmerha (Valík, Kurovský)
Střely na branku 26:38

Utkání jsme začali trochu nervózně, ale žádné mužstvo si nevytvářelo moc příležitostí ke skórování. Naše hra se zlepšila od druhé třetiny, podařilo se nám vstřelit branky a utkání otočit. Hráli jsme s větším sebevědomím a po zbytek utkání jsme soupeře, kromě jejich přesilových her, nepouštěli do větších šancí.

30.12.2015

SUI U18 - ČR U18 3:5 (0:1,2:2,0:2)
Sestava: Stahl, Klouček - Kvasnička, Sirota, Novák, Valík, Furch, Janda, Hroudný, Dušek - Havelka, Kodýtek, Michnáč, Havránek, Karafiát, Kousal, Šmerha, Zídek, Kurovský, Chalupa, Havlát, Davídek
Branky ČR: Kodýtek (Havelka, Michnáč), Kurovský (Zídek), Michnáč (Havránek), Sirota (Havelka, Kvasnička), Kousal (Havránek)
Střely na branku 30:45

Odehráli jsme velice dobře první třetinu. Vytvořili jsme si spousty brankových příležitostí, ale nebyli jsme produktivní. Ve druhé části jsme přidali 2 rychlé branky, ale za stavu 3:0 jsme udělali faul v útočném pásmu a několik chyb, které soupeř potrestal a vrátil se do utkání. Třetí třetina byla vyrovnaná, znovu jsme naše příležitosti neproměnili a soupeř vyrovnal druhým gólem v přesilovce po našem zbytečném faulu. Ke konci jsme využili naší přesilovku a přidali ještě jednu branku, která zpečetila vítězství a druhé místo na turnaji za Finskem.

Hodnocení akce

Na turnaj jsme mužstvo, které hrálo v Kanadě, obměnili o deset nových hráčů ze širšího výběru. Začátek turnaje se nám nepovedl, ale v posledních utkáních měl náš výkon stoupající tendenci. Potýkali jsme se s velkým množstvím zbytečných vyloučení z útočného pásma. V některých částech utkání jsme byli herně nedisciplinovaní a měli menší odvahu a obětavost v osobních soubojích. Poslední dvě utkání turnaje jsme odehráli lépe. Dařilo se nám v těchto utkáních hrát aktivně a kontrolovat hru, odehráli jsme slušné přesilové hry, ale naše produktivita byla nízká.

Pozitiva:

  • Možnost vidět hráče ze širší nominace v mezinárodních utkáních
  • Zlepšující se výkony ke konci turnaje
  • Solidní výkon brankáře Stahla
Negativa:
  • Zranění brankáře Brízgaly
  • Produktivita v zakončení
  • Velké množství zbytečných vyloučení
  • Výpadky herního systému během utkání
  • Nedisciplinovanost

Charakteristika hry ostatních mužstev:

Slovensko: Mladé mužstvo se šikovnými hráči ročníku narození 1999. Hráli obětavě, a snažili se o kombinační hokej. Mají několik šikovných a kreativních obránců, kteří umí tvoři hru.

Finsko: Přijeli s lepším týmem než na předchozí turnaj 5 v Monthey. Na turnaji vyhráli všechna utkání. Dobře bruslili, byli silní na kotouči a v osobních soubojích. Dodržovali herní systém a působili velice kompaktním dojmem.

Německo: Bojovali a hráli obětavě. Hráli jednoduše, rychle otáčeli hru a snažili se nahazovat kotouče do útočného pásma. Několik šikovných hráčů, kteří tvoří hru na přesilových hrách a umí dobře zakončit z první po přihrávce.

Švýcarsko: Obměnili mužstvo oproti sestavě v Kanadě i sestavě z turnaje 5 v Monthey. Nebyli tak silní v defenzívě v obraném pásmu. Oslabení hráli velice pasivně. Bojovali a nevzdávali žádný souboj.

Doporučení do klubů:

  • Zakončení a produktivita ve cvičeních
  • Disciplinovanost jak v tréninku, tak v utkáních
  • Soutěživost, chtít se porvat o kotouč, o pásmo, nic nevypouštět
  • Správné návyky
  • Dodržování herního systému
  • Intenzita ve cvičeních a v soubojích
  • Nadřazenost týmu nad jednotlivcem
  • Nejít si jen zahrát