05.04.2011 | Jiří Veber

Trenérské hodnocení reprezentační akce U17 - Lenzerheide

Od 31. března do 1. dubna 2011 sehrála reprezentace U17 tři utkání proti stejně starým protihráčům ze Švýcarska. V utkáních hraných v Lenzerheide se Češi radovali z vítězství pouze jednou - ve třetím utkání. První zápas rozhodly ve prospěch Švýcarů až samostatné nájezdy, v druhém zvítězil domácí tým v základní hrací době. V krátkém hodnocení shrnuji poznatky z těchto tří přípravných duelů.

Na poslední akci českého národního týmu hráčů do sedmnácti let v sezóně 2010/11, která se konala souběžně s probíhajícím play-off extraligy staršího dorostu, jsme dali příležitost dalším novým hráčům. Pro některé to byla vůbec první konfrontace na takovéto úrovni.

Tento fakt se projevil hned v prvním utkání, které jsme prohráli 1:2 na samostatné nájezdy. Projevila se nepřipravenost našich hráčů na přechod na mezinárodní juniorský hokej a návyky z našich soutěží.

V následném druhém utkání jsme se prezentovali, již zlepšeným výkonem i koncentrací, avšak bez výsledku. Utkání jsme prohráli 2:1.

Až ve třetím utkání se dostavil i výsledek v podobě výhry 2:0.   

Velké rezervy bych viděl v našem nedostatečném důrazu jak v před brankovém prostoru v útočném pásmu, tak i v obranném pásmu, tlaku do brány, nedostatečné, intenzivní a tvrdé a střelbě. Což se projevilo ve třech utkáních, v kterých jsme vstřelili pouze 4 branky.

Dalším problémem je bruslení (obratnostní bruslení), o kterém se zmiňujeme v každém hodnocení.

Švýcarský tým se prezentoval organizovanou hrou, jak v obranném, tak i v útočném pásmu s kotoučem i bez kotouče s enormním zápalem, nasazením a tlakem do brány.

Jsem přesvědčen, že máme schopné a herně inteligentnější hráče avšak jim musíme ukázat tu správnou cestu.

K tomu patří:
  • max. koncentrace
  • vůle, nasazení, obětavost, zápal, radost ze hry
  • respekt k trenérovi, soupeři a spoluhráči
  • zdravé sebevědomí