12.11.2012 | Rudolf Valla

Trenérské hodnocení dvojutkání ženské patnáctky s Německem

Znovu po měsíci jsme se sešli v Roudnici nad Labem a opět jsme se utkali se stejným soupeřem - Německem. Vzhledem k tomu, že jsme obměnili část kádru, čekala nás zajímavá konfrontace. Sám jsem byl zvědav, jak si nové hráčky povedou, a zároveň jsme měli srovnání, jak na tom tyto hráčky budou v porovnání s předcházejícími. Nově nominované nás rozhodně nezklamaly a byli jsme příjemně překvapeni jejich výkonností.
Při utkáních nás nejvíce překvapilo velmi vysoké tempo, které se udrželo v obou zápasech. Nasazením a tempem bych zápasy přirovnal k dorostenecké lize. Ke kvalitě utkání přispěl i soupeř, který tentokrát nepraktikoval úpornou obranu, ale snažil se o aktivní hru. Po celou dobu se hrálo nahoru dolu.

Pozitivní věcí je poznání, že hráčky jsou ochotné a hlavně schopné přenést do hry naše představy, jak bychom měli hrát. Jsou schopné udržet vysoké tempo, aktivně napadat a hrát celoplošný hokej. Snažíme se, aby obránci aktivně podporovali útok a aby se útočníci poctivě vraceli. Naše motto zní "po ztrátě kotouče se okamžitě snaž získat kotouč zpět", což se nám obě utkání s větším či menším úspěchem dařilo.

Další pozitivní věcí je fakt, že jsme během čtyř zápasů viděli ve hře 25 hráček, tedy 5 pětek. Žádná z nich nepropadla a každá pětka se dokázala brankově prosadit. Rezervy bych viděl v důraznějším zakončení a lepší koncovce. V tom je naše slabina. Jsme schopni soupeře přehrát kombinačně, pohybem a výborným napadáním ho donutit k chybám, ale pak máme problémy s proměňováním vyložených šancí. Na příštím srazu se zaměříme na nácvik koncovky.

Závěrem bych zmínil, že celkový dojem z hráček i realizačního týmu je pozitivní.