27.03.2014 | Martin Voltr

Trenéři ženské reprezentace zveřejnili širší nominaci pro MS

Trenéři české ženské reprezentace zveřejnili po přípravném duelu se Slovenskem širší nominaci pro nadcházející mistrovství světa Divize I, skupiny A, které se uskuteční v Přerově. Na soupisce prozatím figurují 3 brankářky, 7 obránkyň a 15 útočnic. Sestava bude zúžena během druhého přípravného kempu v Liberci.

První ze dvou přípravných zápasů odehrála reprezentace ve značně nekompletním složení vzhledem k současně probíhajícímu světovému šampionátu do 18 let v Maďarsku. V nominaci se nakonec objevilo osm juniorek, které dohrají turnaj v neděli a k týmu by se měly připojit hned v pondělí v Liberci.

Pod Ještědem čeká seniorskou reprezentaci druhý přípravný kemp. Během něj se ve středu 2. dubna od 15 hodin utká s Norskem, tedy dalším ze soupeřů pro nadcházející vrchol sezóny. Trenéři před startem mistrovství zúží soupisku o dvě útočnice a také rozhodnou, která z brankářek bude v pozici trojky trénovat s týmem pro případ zranění některé ze dvou zbývajících.

Širší nominace českého týmu pro mistrovství světa v Přerově

Brankářky: Radka Lhotská (CRE Salzgiter Icefighters, Německo), Kateřina Bečevová (HC Slavia Praha), Klára Peslarová (SK Karviná)

Obránkyně: Aneta Tejralová (Dinamo Petrohrad, Rusko), Kateřina Flachsová (HC 2001 Kladno), Samantha Kolowratová, Pavlína Horálková (obě HC Slavia Praha), Petra Herzigová (HPK Hämeenlinna, Finsko), Jana Fialová (Nait Oaks, Kanada), Klára Hudečková (SK Karviná)

Útočnice: Kateřina Bukolská, Dominika Lásková, Aneta Lédlová, Tereza Vanišová, Lucie Manhartová (všechny HC Slavia Praha), Alena Polenská (Dinamo Petrohrad, Rusko), Denisa Křížová (National Sports Academy, USA), Simona Studentová, Eva Holešová (obě HC Neuchatel Futur, Švýcarsko), Lucie Povová (Northeastern University, USA), Kateřina Mrázová (Minnesota Duluth, USA), Katka Kaplanová, Vendula Přibylová (obě SK Karviná), Dominika Vopravilová (HC 2001 Kladno), Martina Vonková (HC Petržalka 2010, Slovensko)