21.04.2012 | Tisková zpráva

Trenér Hadamczik nominoval do Brna šest nových tváří

Trenér Alois Hadamczik provedl v nominaci české reprezentace na sraz před turnajem KAJOTbet Hockey Games několik změn. Výběr, který nastupoval v utkáních Euro Hockey Challenge, opustili útočníci Petr Vampola (Servette Ženeva) a Petr Kumstát (Energie Karlovy Vary).
Při srazu v brněnské KAJOT Areně se k mužstvu naopak připojí útočníci Aleš Hemský (Edmonton Oilers), Petr Koukal (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice) a Jakub Svoboda (Kometa Brno) s obráncem Tomášem Žižkou (Kometa Brno), stejně jako nově povolání hráči Detroit Red Wings, obránce Jakub Kindl a útočník Jiří Hudler. Nováčky na reprezentační akci jsou Jakub Svoboda s Jakubem Kindlem.

V aktuální nominaci národního mužstva je tak 33 hráčů – 3 brankáři, 12 obránců a 18 útočníků. Celkem 13 reprezentantů působí v české extralize, 12 v ruské KHL, 6 v zámořské NHL, po jednom ve finské a švýcarské nejvyšší soutěži.

Sraz v KAJOT Areně začíná v pondělí 24. dubna 2012. Ve čtvrtek 26. dubna 2012 se reprezentace utká s mužstvem Švédska, v sobotu 28. dubna 2012 s Finskem a v neděli 29. dubna 2012 s Ruskem.