11.04.2018 | Tisková zpráva

Trenér David Bruk zveřejnil širší nominaci před MS U18

Trenér David Bruk zveřejnil širší, pětadvacetičlennou nominaci pro přípravný kemp před mistrovstvím světa do 18 let, které se bude hrát 19. – 29. dubna 2018 v ruských městech Magnitogorsk a Čeljabinsk.
V nominaci aktuálně figurují tři brankáři, osm obránců a čtrnáct útočníků. Tým Davida Bruka se už od konce března pravidelně schází v Rokycanech, kde probíhají přípravné kempy. V sobotu 14. dubna odcestuje česká osmnáctka do Čeljabinsku, kde absolvuje závěrečný kemp včetně přípravného zápasu proti Bělorusku. Po tomto zápase, který je na programu 16. dubna, se nominace ještě o 2 hráče zúží na finálních 23 nominovaných. V základní skupině šampionátu čekají českou reprezentaci mužstva Slovenska, Ruska, Francie a Finska.

Nominace U18 na závěrečný kemp před MS (Čeljabinsk, Rusko):

Brankáři: Lukáš Dostál (Kometa Brno), Daniel Dvořák (Mountfield HK), Kristián Kolář (Plzeň)

Obránci: Libor Zábranský (Kelowna, WHL), Tomáš Dajčar (Quebec, QMJHL), Jakub Adámek (Třinec), Martin Haš (Tappara Tampere, Finsko), František Klejna (Karlovy Vary), Zack Malík (Sudbury, OHL), David Aubrecht (Liberec), Vojtěch Doktor (Č. Budějovice),

Útočníci: Jakub Lauko (Chomutov), Michal Kvasnica (Třinec), Karel Plášek, Adam Gajarský, Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda (všichni Kometa Brno), Jan Jeník, Michal Teplý (oba Liberec), Vojtěch Kropáček (Sparta Praha), Dominik Sklenář (Mountfield HK), Petr Čajka (Zug, Švýcarsko), Matej Pekař (Muskegon, USHL), Matěj Blümel (Waterloo, USHL), Jaromír Pytlík (Žďár n. S.).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička.
Hlavní trenér: David Bruk.
Asistenti: Tomáš Martinec a Petr Studnička.
Trenér brankářů: Martin Prusek.
Video trenér: Michal Rejzek.
Lékař: Miroslav Budoš.
Fyzioterapeut: Lukáš Helm.
Masér: Václav Vejvoda.
Kustodi: Jiří Šrámek, Jan Vejvoda.

Rozpis zápasů českého týmu:

Pondělí 16. dubna 2018
9:30 Česko vs Běrorusko (přípravný zápas)

Pátek 20. dubna 2018
16:30 Slovensko vs Česko

Sobota 21. dubna 2018
12:30 Česko vs Rusko

Pondělí 23. dubna
12:30 Česko vs Francie

Úterý 24. dubna 2018
12:30 Finsko vs Česko

26. – 29. dubna
vyřazovací část turnaje

Galerie