20.03.2013 | Tisková zpráva

Trenér Alois Hadamczik povolal dalších osm hráčů

Trenér Alois Hadamczik povolal do přípravy před zápasy Euro Hockey Challenge, Českými hokejovými hrami a mistrovstvím světa ve Stockholmu dalších osm hráčů – brankáře Pavla Francouze, obránce Michala Barinku, Petra Čáslavu a Zdeňka Kutláka, útočníky Zbyňka Irgla, Václava Nedorosta, Vladimíra Svačinu a Petra Tenkráta. Ze zdravotních důvodů se musel omluvit původně nominovaný Milan Doudera z HC Rytíři Kladno.
Druhé části přípravy, která začne v pondělí 25. března 2013 v Kravařích, se tak zúčastní 23 hráčů, z toho 2 brankáři, 8 obránců a 13 útočníků. V nominaci figurují Jakub Kovář z HC Mountfield, Jakub Krejčík, Jakub Nakládal, Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč a Petr Vrána z HC Lev Praha, Lukáš Kašpar, obránce Jan Kolář a Václav Nedorost z HC Donbass Doněck, Tomáš Mojžíš a Michal Vondrka z HC Slovan Bratislava, Tomáš Rolinek z HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, Petr Koukal z Neftěchimiku Nižněkamsk, Marek Trončinský z HC Jugra Chanty-Mansijsk, Milan Gulaš z Metallurgu Magnitogorsk, Petr Čáslava ze Severstalu Čerepovec, Zdeněk Kutlák z HC Ambri-Piotta, Zbyněk Irgl z Dynama Minsk, Michal Barinka a Vladimír Svačina z HC Vítkovice Steel, Pavel Francouz z HC Verva Litvínov a Petr Tenkrát z HC Sparta Praha. 

V Buly Aréně Kravaře budou hráči trénovat do čtvrtka 28. března 2013. Od pondělí 1. dubna 2013 pokračuje příprava v Jindřichově Hradci, kde se ve středu 3. dubna a ve čtvrtek 4. dubna utká česká reprezentace v rámci Euro Hockey Challenge s Lotyšskem. 

Výběr trenéra Hadamczika čekají následně tréninky v Praze, dvojzápasy Euro Hockey Challenge s Německem 12. dubna v Selbu a 13. dubna 2013 v Regensburgu, se Slovenskem se střetne 18. dubna v Praze a 20. dubna 2013 v Bratislavě. Czech Hockey Games proběhnou 25. – 28. dubna 2013 v Brně, účast na mistrovství světa zahájí reprezentace 3. května 2013 soubojem s Běloruskem.