22.03.2012 | Tisková zpráva

Trenér Alois Hadamczik nominoval hráče pro přípravný kemp

Reprezentační trenér Alois Hadamczik nominoval třiadvacet hráčů pro přípravný kemp, který se uskuteční od 26. do 30. března 2012 v Kravařích. Nominaci tvoří dva brankáři, osm obránců a třináct útočníků.
V nominaci jsou brankáři Jakub Kovář a Tomáš Pöpperle, obránci Miroslav Blaťák, Petr Čáslava, Lukáš Krajíček, Tomáš Kudělka, Tomáš Mojžíš, Jakub Nakládal, Ondřej Němec a Petr Zámorský, útočníci Martin Adamský, Michal Birner, Petr Holík, Lukáš Kašpar, Pavel Kašpařík, Lukáš Klimek, Kamil Kreps, Jiří Novotný, Jakub Petružálek, Ivan Rachůnek, Petr Tenkrát, Petr Strapáč a Ondřej Veselý.

Dvanáct nominovaných hráčů působí v české nejvyšší soutěži, devět v ruské KHL a dva ve Finsku. Nováčky na reprezentační akci jsou Tomáš Kudělka, Petr Zámorský, Petr Holík a Petr Strapáč; Petr Zámorský s Petrem Holíkem se zúčastnili letošního mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě. Naopak, Petr Tenkrát naposledy reprezentoval v prosinci 2007, Ondřej Veselý v dubnu 2008 a Michal Birner v prosinci 2009.

„Nominovali jsme hráče, kteří již nemají povinnosti v klubech,“ uvedl trenér Alois Hadamczik. „Budou tvořit základ týmu, který sehraje dvojutkání Euro Hockey Challenge v Rize a cílem kempu proto bude především příprava pro zápasy s Lotyšskem. Stejně tak jsou v kempu hráči, kteří jsou kandidáty nominace na mistrovství světa, klubová sezóna pro ně skončila, a proto je důležité, aby se udržovali v tréninkovém procesu.“   

V rámci kempu čeká reprezentanty osm tréninků, trénovat budou dvakrát denně. Po jeho skončení dostanou volno a znovu se sejdou v úterý 3. dubna 2012 při srazu v Praze. Po třídenní přípravě odletí mužstvo na dvojutkání Euro Hockey Challenge s Lotyšskem (6. a 7. dubna v Rize).