24.02.2013 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání Výkonného výboru ČSLH

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém jednání dne 25. února 2013 rozhodl, že Pohár prezidenta ČSLH pro vítěze základní části Tipsport extraligy bude předán ve čtvrtek 28. 2. 2013 na tiskové konferenci, na které budou vyhlášeny její oficiální výsledky, stejně jako program play off České pojišťovny, předkola play off České pojišťovny a skupiny o umístění.
Výkonný výbor ČSLH schválil Licenční řád pro účast v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2013/14. Novinky zahrnují posunutí termínu pro odevzdání povinné situační zprávy z 10. na 31. 5. 2014, zpřehlednění všech závazků účastníků souvisejících s právě probíhající sezónou a splatných k 31. 8. 2013 a doplnění požadavků na vybavení kabin trenérů, rozhodčích a hostujícího mužstva. Změny byly předem projednány s účastníky nejvyšší soutěže.

Výkonný výbor ČSLH potvrdil návrh trenérsko-metodické komise, aby s platností od sezóny 2013/14 byla zavedena nová certifikovaná licence Trenér brankářů. Podmínkou pro její získání bude absolvování dvou kurzů v rozsahu 25 hodin každý s tím, že kurzy budou povinné pro trenéry brankářů v Akademiích ČSLH.

Výkonný výbor ČSLH zamítl žádost nového subjektu, klubu Hockey Club Vajgar Jindřichův Hradec, o souhlas s působením v mezinárodní juniorské soutěži MHL od sezóny 2013/14.

Udělení souhlasu by nebylo v souladu s dlouhodobou koncepcí, vyjádřenou mimo jiné v Akademiích ČSLH nebo ve snaze o širší zapojení mladých hráčů v klubech nejvyšších soutěží. Jako nově založený klub nemá HC Vajgar Jindřichův Hradec žákovská družstva a lze předpokládat, že by hráče získával na úkor oddílů, které se výchově mladých hokejistů cílevědomě věnují. V případě HC Energie Karlovy Vary byl v loňské sezóně souhlas udělen klubu s ucelenou strukturou mužstev nastupujících v soutěžích ČSLH, v souvislosti se vstupem jiného českého klubu do KHL a na úrovni experimentu, jehož dopady na domácí mládežnický hokej zatím nemohly být – vzhledem ke krátkosti času – v úplnosti vyhodnoceny.