23.01.2013 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání Výkonného výboru ČSLH

Dne 24. ledna 2013 proběhlo jednání Výkonného výboru ČSLH. Na základě mandátu, který obdrželo od klubů Tipsport extraligy a I. ligy, zahájí vedení Českého svazu ledního hokeje s IIHF a NHL jednání o uzavření nové smlouvy upravující podmínky pro uvolňování hráčů do NHL.
Výkonný výbor ČSLH v další části jednání rozhodl, že všechna utkání play off I. ligy a závěrečné části play off II. ligy budou rozhodovat dvojice hlavních rozhodčích.

Byla provedena analýza posledních dvou ročníků žákovských soutěží a srovnání s předcházejícím modelem. Jednotlivé návrhy na změnu systému soutěží budou předmětem jednání odborných komisí ČSLH a budou předloženy na únorovém jednání Výkonného výboru ČSLH. Počet žákovských družstev, která se soutěží účastní, vzrostl v průběhu posledních dvou sezón ze 110 na 133.

Z Nadačního fondu Ivana Hlinky bude na konto Romana Bernata, kterému musela být v důsledku vážného zranění z tréninku amputována dolní končetina, uvolněna částka 100 000 Kč.

Novým hlavním trenérem reprezentačního mužstva sledge hokejistů byl jmenován Jiří Bříza. Realizační tým sledge hokejistů tak bude pracovat ve složení: hlavní trenér Jiří Bříza, sportovní manažer a asistent trenéra Tomáš Zelenka, manažer týmu Vladislav Hamrla, lékař a fyzioterapeut Radim Šojdr, fyzioterapeutka Milena Švendová, hospodář Petr Stránský.

Výkonný výbor ČSLH vzal na vědomí zprávy šéftrenéra Slavomíra Lenera o průběhu a výsledcích mistrovství světa hráčů do dvaceti let a o výsledcích dalších mládežnických reprezentaci v prosinci 2012.