18.12.2012 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání Výkonného výboru ČSLH

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje se na svém zasedání dne 19. prosince 2012 zabýval mimo jiné odvoláním klubu VHK Vsetín proti rozhodnutí sportovně technické komise ČSLH ve věci nedohraného utkání II. ligy skupiny Východ HC Zubr Přerov – VHK Vsetín. Došel k závěru, že rozhodnutí komise je odůvodněné a správné a v souladu se Soutěžním a disciplinárním řádem proto toto rozhodnutí potvrdil.
Členové výkonného výboru ČSLH vyslechli informace ředitele Tipsport extraligy Josefa Řezníčka o setkání zástupců klubů, trenérů a rozhodčích nejvyšší soutěže a o připravovaných novinkách, mezi které patří například změny v hodnocení výkonů rozhodčích, ve využití videorozhodčích při zpracování statistik nebo pravidelné publikování rozhodnutí komise rozhodčích včetně jejich zdůvodnění na oficiálních internetových stránkách ČSLH od 1. ledna 2013.

V další části jednání diskutovali členové výkonného výboru ČSLH zvažované úpravy v přestupních řádech, které mají za cíl přispět k jejich zjednodušení, k uvolnění hráčského trhu, ke zhodnocení výchovné práce v oddílech a které mají zabránit zneužívání institutu hostování či střídavých startů v závěrečných částech soutěží.

Na základě kontrol provedených v téměř dvou stech utkáních a sedmi desítkách turnajů vyzval výkonný výbor ČSLH k razantnímu zpřísnění postihu za porušování směrnic v mládežnických soutěžích, ať už v oblasti povinného střídání, použití rozlišovacích pásek nebo posuzování nedovolených zákroků.
Členové výkonného výboru ČSLH vyslechli zprávu trenéra reprezentace Aloise Hadamczika a kriticky zhodnotili vystoupení národního mužstva na turnaji Channel One Cup, součásti Euro Hockey Tour.