05.09.2012 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání Výkonného výboru ČSLH

Výkonný výbor ČSLH schválil na svém jednání dne 5. září 2012 složení realizačního týmu reprezentace pro sezónu 2012/13 – hlavním trenérem je Alois Hadamczik, asistenty Josef Paleček a Jan Procházka, generálním manažerem Slavomír Lener, manažerem Jan Černý, lékaři MUDr. Zdeněk Ziegelbauer a MUDr. Radomír Holibka, fyzioterapeuty Pavel Kolář a Michal Truc, hospodářem a masérem Zdeněk Šmíd, masérem Petr Ondráček. Výkonný výbor schválil text hráčské smlouvy, která bude uzavírána mezi ČSLH a členy juniorských reprezentací do šestnácti až osmnácti let, resp. jejich zákonnými zástupci.
V další části jednání schválil výkonný výbor ČSLH udělení extraligové licence pro všech 14 klubů nejvyšší soutěže. Výjimka, týkající se zimních stadiónů, byla pro sezónu 2012/13 udělena klubům HC VERVA Litvínov, Hokej Kladno a HC Slavia Praha.

Na základě dohody s kluby nejvyšší soutěže rozhodl výkonný výbor ČSLH o postoupení marketingových práv na název extraligy, reklamního prostoru na části dresů rozhodčích a části vysílacích práv pro sezónu 2012/13 na jejich marketingového partnera, společnost BPA sport marketing. Smlouva na využití práva na název extraligy a část vysílacích práv bude následně na další pětileté období uzavřena rovněž s marketingovým partnerem, na kterém se kluby nejvyšší soutěže většinově shodnou. Od sezóny 2013/14 bude zároveň podmínkou přihlášky a účasti v nejvyšší soutěži ustanovení o povinném postoupení vybraných marketingových práv všech klubů na marketingového partnera, na němž se účastníci extraligy většinově shodnou.

Výkonný výbor přijal na svém jednání směrnici, upravující členství ve volených orgánech ČSLH, směrnici, upravující odměny hráčů a členů realizačního týmu veteránů a směrnici, upravující povinnosti pořádajícího klubu při zajištění zdravotnické služby. Schválil nominační listiny rozhodčích pro sezónu 2012/13 a směrnice, týkající se jejich činnosti, statut Krajských výkonných výborů ČSLH, stejně jako úpravy v Soutěžním a disciplinárním řádu.