04.04.2012 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání Výkonného výboru ČSLH

Výkonný výbor ČSLH se dne 5. dubna 2012 na mimořádném zasedání zabýval přípravami červnové konference ČSLH a harmonogramem úkolů, které souvisejí s výpovědí smlouvy o vzájemné spolupráci Asociací profesionálních klubů ledního hokeje, s účastí členů ČSLH v zahraničních soutěžích a s přípravou nového ročníku nejvyšší hokejové soutěže.
Ve vztahu k nejvyšší soutěži výkonný výbor ČSLH zdůraznil, že svůj hlavní úkol spatřuje ve sportovně technické přípravě extraligy a ve vytvoření podmínek pro její profesionální řízení. V otázce marketingových práv je připraven plně respektovat stávající smlouvy a rozhodnutí Asociace profesionálních klubů ledního hokeje a jejích členů.

Na podnět sportovního úseku se výkonný výbor ČSLH zabýval videozáznamem z utkání ligy mladších žáků mezi HC Slavia Praha a HC Sparta Praha. Shodl se, že zveřejněné zákroky jsou v příkrém rozporu s celosvětovou snahou o omezení tvrdé hry v žákovských kategoriích, stejně jako s pravidly mládežnického hokeje v České republice. Výkonný výbor proto uložil, aby se utkáním zabývaly odborné komise ČSLH, které vyhodnotí zodpovědnost rozhodčích, trenérů a klubů a přijmou odpovídající závěry.