08.10.2013 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání Výkonného výboru ČSLH

Mezinárodní hokejová federace a Český svaz ledního hokeje ustavily řídící orgány pro přípravu mistrovství světa IIHF v ledním hokeji, které proběhne v květnu 2015 v Praze a Ostravě. Ve výkonném výboru šampionátu, společné instituci IIHF a ČSLH, budou působit prezident ČSLH Tomáš Král, generální sekretář ČSLH Martin Urban, zástupce generálního sekretáře IIHF Hannes Ederer, ředitelka IIHF Cornelia Ljunberg a zástupci společnosti Infront Sports & Media Bruno Marty a Thomas Oehninger.
Předsedou organizačního výboru Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 bude Tomáš Král, místopředsedy Martin Urban, Petr Bříza pro Prahu a Aleš Pavlík pro Ostravu. Šampionát bude v každém pořadatelském městě připravovat několik pracovních skupin, které budou mít na starosti sport, informační technologie, média, marketing, bezpečnost, doprovodné akce, ubytování, dopravu, akreditace a administrativu.

Výkonný výbor ČSLH schválil na svém jednání 9. října 2013 rovněž složení organizačního výboru pro mistrovství světa IIHF žen v ledním hokeji, divize IA, jehož hostitelem bude v dubnu 2014 Přerov. Předsedou organizačního výboru se stal Karel Jankovič, člen výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje.