21.05.2013 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání Výkonného výboru ČSLH

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje se na svém jednání zabýval zprávou trenéra Aloise Hadamczika, která analyzuje průběh a výsledky nedávného mistrovství světa a pojmenovává příčiny neúspěchu české reprezentace. Vzhledem k náročnému programu, který před národním mužstvem v nadcházející sezóně stojí, uložil trenéru Aloisi Hadamczikovi, aby na nejbližším jednání výkonného výboru předložil plán přípravy reprezentace včetně návrhů na změny, doplnění nebo rozšíření realizačního týmu.
Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje rovněž schválil trenéry mládežnických reprezentačních výběrů pro sezónu 2013/14. Reprezentaci do dvaceti let povede hlavní trenér Miroslav Přerost s asistenty Jiřím Juříkem a Pavlem Trnkou, manažerem týmu bude Petr Komers. Hlavním trenérem reprezentace do devatenácti let bude Luděk Bukač mladší, asistentem David Bruk a manažerem Otakar Černý. Reprezentaci od osmnácti let povede jako hlavní trenér Jakub Petr s asistentem Petrem Svobodou, manažerem je Milan Hnilička. Hlavním trenérem výběru do sedmnácti let bude Pavel Arnošt, jeho asistentem a manažerem týmu Petr Studnička. Nejmladší výběr, národní mužstvo do šestnácti let, povede hlavní trenér Robert Reichel s asistentem Patrikem Augustou, manažerem bude další bývalý vynikající reprezentant Jiří Lála.

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje schválil principy smlouvy mezi NHL, IIHF a národními federacemi, které byly předloženy při světovém šampionátu ve Stockholmu a které upravují pravidla při přestupech mladých hokejistů do NHL a dalších zámořských soutěží. Principy dohody následně projednala valná hromada Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která je schválila a pověřila Český svaz ledního hokeje, aby podnikl další kroky potřebné k uzavření smlouvy.