04.06.2014 | Marek Chlupatý

Tisková informace z jednání VV ČSLH dne 5. června 2014

Výkonný výbor ČSLH vzal na svém jednání na vědomí informaci, že hospodaření ČSLH a dceřiné společnosti PRO-HOCKEY.Cz skončilo v roce 2013 ziskem ve výši 13,6 milionu Kč. Ve srovnání s plánovaným rozpočtem byl dosažený hospodářský výsledek více než dvojnásobný.
Výkonný výbor ČSLH také rozhodl, že v mládežnických soutěžích bude stejně jako v kategoriích dospělých uplatňován od sezóny 2014/15 s výjimkou baráže mezi NOEN extraligou juniorů a ligou juniorů princip přímého postupu a sestupu.

Po podrobné analýze a diskusi schválil výkonný výbor ČSLH návrh, aby z I. ligy ČR sestoupil v sezóně 2014/15 jeden klub, který nahradí jeden postupující z II. ligy ČR. Uvedené rozhodnutí vychází mimo jiné ze snahy o co nejširší uplatnění mladých hráčů v nejvyšších soutěžích a bylo při něm přihlédnuto rovněž k výsledkům baráží mezi I. a II. ligou v posledních sezónách. Dalšími zvažovanými variantami byl model se dvěma sestupujícími a postupujícími kluby, případně rozšíření počtu účastníků I. ligy.

Na základě rozhodnutí výkonného výboru ČSLH budou kluby povinny zajistit při všech utkáních a trénincích dospělých a mládežnických družstev přesně specifikované základní zdravotnické vybavení včetně defibrilátoru, dospělého a dětského krčního límce nebo fixací na dolní a horní končetiny. Při mezinárodních a extraligových utkáních je nezbytná přítomnost lékaře a sanitky, při utkáních I. ligy, II, ligy, extraligy juniorů, staršího a mladšího dorostu přítomnost lékaře a při dalších soutěžích a utkáních přítomnost lékaře nebo zdravotní sestry či kvalifikovaného záchranáře.