01.05.2017 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání VV ČSLH dne 2. května 2017

Výkonný výbor ČSLH schválil vedení realizačních týmů mládežnických reprezentací pro sezónu 2017/18. Reprezentaci U20 povede jako hlavní trenér již dříve jmenovaný Filip Pešán, asistenty budou Rostislav Vlach s Miroslavem Přerostem, manažerem týmu Otakar Černý.
Reprezentaci U19 povede jako hlavní trenér Václav Varaďa s asistenty Milošem Říhou mladším a Alešem Krátoškou, manažerem bude Jan Fišera. Reprezentaci U18 povede jako hlavní trenér David Bruk s asistenty Tomášem Martincem a Petrem Studničkou, který bude současně manažerem týmu. Reprezentaci U17 povedou hlavní trenér Petr Haken, asistenti Václav Eismann a Richard Žemlička, manažerem bude Radek Ťoupal. Nejmladší reprezentaci U16 povede jako hlavní trenér Karel Beran, asistenty jsou Petr Svoboda s Romanem Skuhrovcem a manažerem týmu Radek Hlavatý.

Dosavadní člen disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se stal trenérem v klubu BK Mladá Boleslav, který je jedním z účastníků soutěže. Výkonný výbor ČSLH proto místo něj jmenoval novým členem disciplinární komise Libora Procházku, olympijského vítěze 1998 a mistra světa 1999.

Výkonný výbor ČSLH vzal na vědomí, že klub HC Slavia Praha uhradil závazky vůči několika hráčům a ČSLH jako řídícímu orgánu soutěže v termínu, který mu byl stanoven dne 13. 4. 2017. Vzhledem k tomu, že od uvedeného data, kdy proběhlo poslední jednání výkonného výboru, uplatnili svoje pohledávky vůči klubu HC Slavia Praha další hráči, stanovil výkonný výbor ČSLH pro jejich vypořádání termín 6. 6. 2017. V případě, že k uvedenému datu vypořádány nebudou, bude výkonný výbor postupovat v souladu s platnými řády ČSLH.