14.10.2014 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání VV ČSLH dne 15. října 2014

Výkonný výbor ČSLH se na svém jednání dne 15. 10. 2014 zabýval odvoláním podaným hráčem Ryanem Hollwegem proti rozhodnutí disciplinární komise ELH, kterým mu byl za zákrok na protihráče Tomáše Vlasáka v utkání HC Slavia Praha – HC Plzeň 1929 uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti na deset soutěžních utkání s účinností do 21. 10. 2014 včetně za Faul kolenem.
Po projednání případu výkonný výbor ČSLH rozhodl, že se doba účinnosti trestu stanoví do 15. 10. 2014 včetně.

Výkonný výbor ČSLH se současně důrazně ohradil proti lživým výrokům hráče Ryana Hollwega zveřejněným dne 7. 10. 2014 v rozhovoru pro deník MF DNES a týkajícím se údajné přítomnosti ochranky a chybějícího prostoru pro obhajobu při projednávání jeho přestupku disciplinární komisí ELH. Uvedené výroky jsou zcela nepravdivé a v zásadním rozporu se skutečností.

Místo Jaroslava Benáka, který ze zdravotních důvodů z disciplinární komise ELH odstoupil, jmenoval výkonný výbor ČSLH členem komise Viktora Ujčíka, mnohonásobného reprezentanta a trojnásobného mistra světa v ledním hokeji.

Výkonný výbor ČSLH schválil na svém dnešním jednání rovněž hráčskou komisi ČSLH ve složení – předseda Aleš Pavlík, viceprezident ČSLH, členové nominovaní výkonným výborem ČSLH – Jan Peterek a Martin Straka, členové nominovaní Českou asociací hokejistů – Marek Černošek a Jiří Šlégr.