12.11.2014 | Tisková zpráva

Tisková informace z jednání VV ČSLH dne 13. listopadu 2014

Výkonný výbor ČSLH na svém jednání dne 13. listopadu 2014 rozhodl, že v době závěrečné přípravy a průběhu mistrovství světa juniorů do dvaceti let bude v obou nejvyšších soutěžích přerušena účinnost části pravidla upravujícího zařazování mladých hráčů na soupisky k utkáním. V období 13. 12. 2014 – 7. 1. 2015 se pravidlo nebude vztahovat na dvacetileté a mladší hokejisty, kluby budou moci v tomto období zařadit na soupisku maximálně 22 hokejistů, z toho 2 brankáře bez omezení věku a 20 hráčů, z nichž 17 může být ve věku třiadvacet let a starších.
Aby byl zachován princip rovných podmínek, rozhodnutí se vztahuje na všechny kluby Tipsport extraligy a I. ligy, ať už jejich hráči budou v nominaci na mistrovství světa figurovat, či nikoli. Rozhodnutím reaguje výkonný výbor ČSLH mj. na skutečnost, že v juniorské reprezentaci ve srovnání s minulostí významně vzrostl podíl hokejistů, kteří nastupují v nejvyšších domácích soutěžích.  

Vzhledem ke splnění všech podmínek rozhodl výkonný výbor ČSLH, že s platností od 1. 1. 2015 uděluje statut Akademie ČSLH klubu HC Oceláři Třinec. Statut Akademie ČSLH tak získalo již dvanáct klubů – Bílí Tygři Liberec, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Dukla Jihlava, HC Energie Karlovy Vary, HC Litvínov, HC Oceláři Třinec, HC Slavia Praha, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel, Kometa Brno, Piráti Chomutov a PSG Zlín.

Výkonný výbor ČSLH se zabýval rovněž odvoláním klubu Mountfield HK proti rozhodnutí ředitele Tipsport extraligy, kterým byla klubu udělena pokuta ve výši 10 000 Kč za projev moderátora v závěru utkání Mountfield HK – HC Verva Litvínov (porušení článku Herního řádu ELH zakazujícího hráčům, trenérům a funkcionářům hodnotit v den utkání ve sdělovacích prostředcích výkon rozhodčích). Po projednání případu výkonný výbor ČSLH rozhodl, že ředitel soutěže postupoval zcela v souladu s platnými řády a předpisy a jeho rozhodnutí potvrdil.