12.06.2019 |

Tisková informace z jednání VV Českého hokeje z 13. června 2019

Vzhledem ke změnám ve vedení mládežnických reprezentací schválil výkonný výbor Českého hokeje složení trenérské komise, kterou budou v sezóně 2019/20 tvořit předseda Bedřich Ščerban a členové Karel Beran, Václav Eismann, Petr Haken, Vladimír Krampol, Slavomír Lener, Petr Novák, Tomáš Perič, Miroslav Přerost, Filip Pešán, Miloš Říha, Petr Studnička, Radek Tóth, Václav Varaďa a Zdeněk Vojta.

Výkonný výbor Českého hokeje schválil po připomínkách účastníků herní model II. ligy v sezóně 2019/20. Celkem 27 účastníků bude rozděleno do 3 skupin – Sever: HC Vlci Jablonec nad Nisou, Mostečtí Lvi, HC Děčín, HC Řisuty, HC Draci Bílina, BK Nová Paka, HC Stadión Vrchlabí, HC Trutnov, HC Rodos Dvůr Králové; Střed: HC David servis České Budějovice, HC Tábor, IHC Písek, SHC Klatovy, HC Příbram, China Golden Dragon, HC Kobra Praha, NED Hockey Nymburk, SC Kolín; Východ: BK Havlíčkův Brod, SKLH Ždár nad Sázavou, HC Moravské Budějovice 2019, HK Opava, SHK Hodonín, Draci Šumperk, HC Nový Jičín, HC Tatra Kopřivnice, HC Bobři Valašské Meziřící. V pětikolové základní části sehraje každý z účastníků 40 utkání, do play off a předkola postoupí z každé skupiny 6 nejlepších.

Na základě ustanovení Soutěžního a disciplinárního řádu, podle kterého se případné uvolněné místo v soutěži nahrazuje v první řadě snížením počtu sestupujících, rozhodl výkonný výbor Českého hokeje, že účastníkem extraligy dorostu bude i v sezóně 2019/20 tým PZ Kladno.

Výkonný výbor Českého hokeje vzal na vědomí informaci trenéra Miloše Říhy o přípravě, průběhu a výsledcích mistrovství světa v ledním hokeji, které se hrálo v květnu 2019 v Bratislavě a Košicích. Trenéru Miloši Říhovi poděkoval za výkony, které mužstvo předvádělo, a schválil jeho návrh na složení realizačního týmu pro sezónu 2019/20.

Výkonný výbor Českého hokeje vyslechl informaci předsedy organizačního výboru Jiřího Šindlera a trenéra Jiřího Břízy o průběhu mistrovství světa v para hokeji, které proběhlo na přelomu dubna a května 2019 v Ostravě. Týmu poděkoval za vzornou sportovní reprezentaci a pořadatelům za přípravu divácky nejúspěšnějšího šampionátu v historii.