11.08.2016 | Václav Petrů

Svěřenci kouče Varadi jdou na IHMC do boje o medaile

Boj o medaile na prestižním Memoriálu Ivana Hlinky čeká v těchto dnech českou osmnáctku. V pátek od 19 hodin nastoupí svěřenci trenéra Václava Varadi v Břeclavi k semifinálovému duelu proti Švédsku. „Je to padesát na padesát. Jsou tady TOP týmy. Každý může porazit každého,“ nastínil šance národního týmu před semifinálovou bitvou proti vítězi bratislavské skupiny Švédsku nejproduktivnější hráč týmu a zároveň kapitán Martin Nečas.
Česká reprezentace se pod vedením Václava Varadi prezentuje na jižní Moravě přesvědčivými výkony. V přípravě na turnaj si Češi vyšlápli na Kanadu, kterou porazili 3:2 v prodloužení, ve svém prvním představení na turnaji v pondělí poté přehráli Švýcarsko 6:1 a o den později zdolali úřadující mistry světa této věkové kategorie Finy v poměru 5:3. Po dvou výhrách na turnaji si národní tým zajistil postup do semifinále. V závěrečném duelu skupiny sice Češi podlehli USA 3:5, ale tato porážka už nezměnila nic na tom, že se česká osmnáctka probila potřetí za poslední čtyři roky do play off turnaje.

Prestižní juniorská akce pozná poprvé po devíti letech jiného vítěze než Kanadu. Hokejisté Javorového listu, kteří ovládli dvacet z pětadvaceti ročníků turnaje, obsadili v bratislavské skupině až třetí pozici a dnes od 15:30 budou v Břeclavi hrát jen zápas o páté místo s Finskem. V Bratislavě, kde se hraje druhá část turnaje, se nejprve od 14 hodin utkají o sedmé místo domácí Slovensko se Švýcarskem a v podvečer poté ve druhém semifinále změří od 17:30 síly USA s Ruskem. Turnaj vyvrcholí zítra, kdy je na programu finále a také zápas o třetí místo. Místo závěrečných zápasů turnaje určí až výsledek českého týmu v semifinále. Pokud národní tým zvítězí, bude se hrát zítra od 17:30 v Břeclavi finále, v opačném případě zápas o bronz.

Pátek 12. srpna
14:00 Slovensko vs Švýcarsko (Bratislava, o 7. místo)
15:30 Kanada vs Finsko (Břeclav, o 5. místo)
17:30 USA vs Rusko (Bratislava, semifinále)
19:00 Švédsko vs Česko (Břeclav, semifinále)

Sobota 13. srpna
15:00 finále nebo o 3. místo (Bratislava)
17:30 finále nebo o 3. místo (Břeclav)

Podrobnosti najdete na www.hlinkamemorial.cz.