09.12.2012 | Tisková zpráva

Stanovisko ČSLH k spolupořadatelství MS v roce 2015

Po podrobné analýze návrhu Slovenského zväzu ľadového hokeja na spolupořadatelství mistrovství světa v roce 2015 dospěl Český svaz ledního hokeje k závěru, že dodrží původní záměr schválený kongresem IIHF a šampionát uspořádá v Praze a Ostravě.
Prezidenta SZĽH Igora Nemečka o tom dnes informoval prezident ČSLH Tomáš Král. V dopise mimo jiné zdůraznil, že ČSLH si nabídky, kterou obdržel, velmi váží a že k její analýze přistoupil s veškerou zodpovědností. „Obě varianty jsme posuzovali ze všech v úvahu připadajících hledisek,“ uvedl v dopise Tomáš Král „Při rozhodování jsme vzali v potaz mimo jiné postup příprav v pořadatelských městech a přístup institucí v Moravskoslezském kraji a statutárním městě Ostrava, stejně jako dopady, které by změna původního záměru pro region a město měla.“

Prezident ČSLH v dopise ocenil úroveň, s jakou partnerský slovenský svaz připravil mistrovství světa v roce 2011 a přislíbil podporu slovenské kandidatuře na pořadatelství dalšího šampionátu.

Pořadatelství mistrovství světa v roce 2015 přidělil Českému svazu ledního hokeje kongres IIHF v květnu 2010 s tím, že pořadatelskými městy budou Praha a Ostrava. Slovenský zväz ľadového hokeja následně navrhl spolupořadatelství na recipročním základě, přičemž jeho nabídka vycházela z modelu posledních světových šampionátů ve Finsku a Švédsku. Obě strany se dohodly, že návrh podrobně posoudí a rozhodnou nejpozději v závěru 2012.