01.10.2011 | Luděk Bukač

Souhrn zářijových školení trenérů Sportovních středisek

Ve dnech 19., 20. a 26. září 2011 proběhla školení trenérů SpS. Semináře v Ostravě, Jihlavě a Karlových Varech celkem navštívilo 152 trenérů. Tyto semináře organizuje sportovní oddělení Českého svazu ledního hokeje vždy před letní přípravou a poté na začátku sezóny.
Základními témata seminářů:
  • Bruslení („powerskating“),  které prezentoval Jiří Ryžuk
  • Rovnovážné situace 1-1 z defenzivního i ofenzivního pohledu - Petr Studnička
  • Trénink síly dolních končetin – Hana Bubníková
  • Efektivita tréninkové jednotky – Luděk Bukač
Jde o oblasti žákovského hokeje, které vyžadují větší pozornost, než tomu bylo doposud.

Trenéři obdrželi mailem všechny prezentace přednášejících. V příštím týdnu bude k dispozici též videozáznam tréninků na ledě i na suchu.

Pro trenéry žáků jsme dále připravili otevřený materiál  a,b,c  PRO ŽÁKOVSKÉ KATEGORIE. Tento materiál bude nejdříve dostupný ve školícím e-learningovém programu ČSLH, poté jej trenéři obdrží v písemné formě. Materiál se  zabývá jednotlivými  žákovskými kategoriemi, jde o popsání jednotlivých vývojových fází, náplň učiva pro dané věkové kategorie, trénink, stravování atd. Materiál se bude neustále doplňovat a rozšiřovat, součástí bude i menší zásobník cvičení a ukázkové tréninkové jednotky.

Všem trenérům kolegům přejeme úspěšnou sezónu, zároveň se budeme těšit na další společné semináře, které budou  probíhat před letní přípravou v měsíci dubnu.


Prezentace ke stažení najdete v sekci Metodické materiály.