28.01.2011 | Slavomír Lener

Souhrn seminářů pro náborové specialisty a trenéry přípravek

Český svaz ledního hokeje uspořádal ve dvou termínech (8. prosince 2010 v Karlových Varech a 25. ledna 2011 v Olomouci) semináře a praktické ukázky práce s nejmenšími adepty ledního hokeje. Obou akcí se dohromady zúčastnilo přes sto padesát trenérů a náborových specialistů z Čech i Moravy.
Sportovní oddělení ČSLH vydalo k těmto seminářům propagační plakáty, metodické příručky a DVD s mottem „Pojď hrát hokej“, které obdrželi všichni účastníci přímo na obou akcích. V případě potřeby dalších materiálů se obraťte přímo na ČSLH: chlupaty@cslh.cz a nebo si můžete materiály stáhnout přímo z webu www.cslh.cz.

Během seminářů jsme využili specialistů na nábory a trenérů přípravky z HC Energie Karlovy Vary Zdenka Nováka a Zdeňka Kubálka (v Karlových Varech navíc přednášela Blanka Jiskrová). Ti podrobně seznámili zúčastněné zástupce všech, i těch nejmenších klubů, z Čech a Moravy s problematikou náboru, organizací a praktickými zkušenostmi.

Více, jak sto padesát přítomných trenérů a organizačních pracovníků klubů se seznámilo s nejrůznějšími metodami, návody a radami, jak spolupracovat s mateřskými či základními školami, jak zapojit rodiče a především jak získat pro nábor do nového ročníku šedesát i více dětí a jaký program připravit a praktikovat, tak, abychom všechny děti a rodiče v klubu udrželi.

Živou součástí seminářů bylo i množství diskusních příspěvků a fundovaných odpovědí, video ukázek z nácviku bruslení a zábavných her na ledě.

Jak v Karlových Varech, tak i v Olomouci se na akci organizátoři, místní trenéři, rodiče a děti pečlivě připravili a umožnili tak participujícím na semináři zhlédnutí velice zajímavých a odborně vedených tréninků v reálu – přímo na ledě, za což ČSLH všem děkuje.

Materiály ze seminářů:

Další materiály k pořádání náboru: