08.09.2014 | Slavomír Lener

Souhrn semináře trenérů ELJ, ELSD a ELMD v Břeclavi, 11. srpna 2014

V pondělí 11. srpna 2014 se uskutečnil seminář trenérů ELJ, ELSD a ELMD. Trenéři absolvovali nejen teoretickou část, ale také měli možnost shlédnout dvě utkání turnaje reprezentací U18 (Ivan Hlinka Memorial Cupu). Seminář byl tématicky zaměřen na aktivitu, hru a koučink obránce. Jako doprovodné téma, byla uvedena přednáška týkajícího se výživy a celkového režimu hokejistů.
Mezi přednášejícími, nebo těmi, co se podělili o své zkušenosti, byli Marek Židlický, Eric Karlsson, bratři Hamrlíkové, Petr Zámorský, Jiří Fisher, Pavel Trnka, Slavomír Lener, Jiří Šolc, Jakub Petr a Petr Svoboda.

Všichni prezentující jednoznačně doporučili, aby se hráči v nejmladším věku věnovali více sportům a sportovním hrám a rovněž projevili přání, aby je trenéři nechali hrát a tvořit. Trénink by měl být náročný, pestrý a zábavný. V tréninkové hře a utkání, aby trenéři vedli své svěřence uváženým koučinkem. Na jedné straně by měli hráče formovat a na straně druhé by jim měli nechat prostor pro tvořivost a vlastní invenci.

Semináře se osobně a aktivně zúčastnil Marek Židlický, jeho moderovaná hodinová diskuze byla velice kladně hodnocena. Na dalších kvalitních prezentacích se podíleli současní nebo bývalí hráči NHL a reprezentace, Eric Karlsson, Jiří Fischer a bratři Hamrlíkové.

Trenéři ELJ,ELSD a ELMD (celkem 96 zúčastněných) obdrželi výsledky všeobecných testů 2014/2015 a ti, kteří předložili při prezentaci tréninková cvičení zaměřená na trénink obránce (50 trenérů), obdrží během měsíce října 2014 sumář - zásobník nejzajímavějších cvičení obránců.

Program semináře

  • Aktivní obránce – trénink, hra a koučink – Slavomír Lener, Marek Židlický (New Jersey, NHL) Eric Karlsson (Ottawa, NHL)
  • Hra obránce - založení útoku, modrá čára - Martin Hamrlík (Zlín, ELH), Roman Hamrlík (NHL) 
  • Hra a tréninková cvičení obránce – Jiří Fischer (Detroit, NHL)
  • Aktivita a tvořivost obránce – Petr Zámorský, Jiří Šolc (Zlín, ELH; reprezentace)
  • Hra a trénink obránce, cvičení- U20 – Pavel Trnka (bývalý hráč NHL)
  • Režim hráče U18 – Jakub Petr, Jakub Svoboda (trenéři U18)
  • Sledování utkání Finsko - Rusko a ČR - USA a hodnocení

Videa

Rozhovor s Ericem Karlssonem


Roman a Martin Hamrlíkovi


Rozhovor Jiřího Šolce s Petrem Zámorským


Marek Židlický


Kemp obránců, Rokycany, srpen 2014


Galerie