28.12.2016 | Dominik Jakubec

Slovensko opět nebodovalo, Češi odpočívali

Po dvou zápasech během dvaceti hodin se hokejisté české dvacítky ve středu konečně dočkali volna. Dopoledne svěřenci trenéra Jakuba Petra absolvovali trénink, odpoledne si pak každý užíval dle svého uvážení. Turnaj však pokračoval dvěma zajímavými zápasy.

V prvním z nich změřili síly úterní přemožitelé českého týmu ze Švýcarska se Švédskem. Tre kronor byli sice aktivnější a své soupeře vysoko přestříleli, po dvou třetinách byl však stav vyrovnaný. Až ve třetím dějství Joel Eriksson Ek a Lucas Carlsson zajistili Švédům vítězství. Se šesti body se tak po polovině základní části posunuli na první místo skupiny A před Českou republiku.


Bez bodu naopak i nadále zůstává Slovensko. Během dvou dnů absolvovalo zápasy s oběma zámořskými celky a po Kanadě nestačilo ani na Spojené státy americké. Unavení Slováci prohrávali po sedmnácti minutách 0:2 a i když následně snížil Fehérváry, náskok Američanů postupně narostl až na 5:1.


V samotném závěru ještě snížil Roman, na vítězství juniorů Spojených států už tím ale nic nezměnil. Američané si po výhře 5:2 připsali další tři body a dělí se o první příčku ve skupině B s Kanadou.


Skupina A – Montreal:


Švýcarsko – Švédsko 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Siegenthaler (Riat, In Albon), 27. Thürkauf (Hischier, Siegenthaler) – 5. Eriksson Ek (A. Nylander, Bernhardt), 7. Andersson (Grundström), 55. Eriksson Ek (Grundström, A. Nylander), 58. Carlsson (Dahlin).


Skupina B – Toronto:


Slovensko – USA 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)

Branky a nahrývky: 19. Fehérváry (Sádecký, Pataky), 60. Michal Roman – 11. Laczynski (Cecconi), 17. White (Keller, Jones), 23. Thompson (Bellows, Roslovic), 29.McAvoy (Cecconi, Roslovic), 33. Terry (Kunin, Fitzgerald).