10.10.2015 | ČSLH

Sledge hokejová reprezentace pilně trénuje, v říjnu má několik akcí

Česká sledge hokejová reprezentace je z hlediska přípravných tréninkových kempů tradičně velmi aktivní. Hlavní trenér Jiří Bříza se svým týmem každý měsíc pořádá několik kempů pro stálé reprezentanty a také pro nováčky. Říjen patří v rámci přípravy mezi nejnáročnější měsíce v roce.
Poslední sraz nejlepších českých sledge hokejistů se konal mezi 2. a 4. říjnem na zimním stadionu v Humpolci a pozvání přijalo celkem 15 hráčů. „Ze základního kádru chyběli pouze Vápenka a Berger, z nováčků kemp průběžně doplnili Doležal, Andr, Frolík, Novotný a Kudela,“ řekl hlavní kouč.

O den později se trenérský štáb přesunul do Slaného, kde byl naplánován kemp nováčků. „Pozvali jsme Wágnera, Karafiáta, Haase, Komínka, Frolíka a Novotného. Tréninku se zúčastnil také kapitán Šafránek, který často asistuje a pomáhá předávat mladším hokejistům zkušenosti na ledě,“ uvedl Jiří Bříza. „Celkem proběhlo 6 tréninkových jednotek na ledě, 2 tréninkové jednotky mimo led,“ dodal.

Další kempy nováčků proběhly 11. a 12. října opět v Humpolci a ve Slaném. Desátý měsíc v roce 2015 mají sledge hokejisté celkově velmi „nabitý“. 16. – 18. 10. se Jiří Bříza zúčastní IPC Ice Sledge Hockey fóra v Bratislavě, mezi 23. a 26. říjnem je pak na programu další sraz reprezentace v Humpolci a na přelomu října a listopadu vyrazí pětice mladých hráčů v doprovodu trenéra do Hannoveru na IPC Youth Camp.