11.10.2012 | Jan Chlubna

Sledge hokejisté sehrají tři přátelské zápasy s Německem

Reprezentační soustředění sledge hokejistů zpestří trojboj s německým výběrem. Každý den od pátku 12. do neděle 14. října bude Kalich Arena v Litoměřicích dějištěm mezistátního utkání s našimi západními sousedy. "Cílem je prověřit všechny vybrané hráče v náročných podmínkách tréninku, který probíhá v několika fázích denně," řekl hlavní trenér Miroslav Hornich.
Soustředění širšího kádru sledge hokejové reprezentace se v Litoměřicích účastní dvacet hráčů, z toho tři brankáři. Ve třech přátelských utkáních s Německem nastoupí vždy pět obránců, šest útočníků a dva brankáři. "Družstvo Německa bylo vždy velmi houževnatým a fyzicky odolným soupeřem, který by měl důkladně prověřit naše reprezentační družstvo po všech stránkách," očekává Miroslav Hornich.

Česká republika svého západního souseda v posledních letech sledge hokejově přerostla. Poslední soutěžní vzájemné měření sil proběhlo na Mistrovství světa 2009 v Ostravě, kde Němci vyhráli 1:0 po prodloužení. Poté však nepostoupili na paralympijské hry a vypadli z elitní skupiny A, zatímco Češi skončili ve Vancoveru pátí a na loňském šampionátu v Hamaru dokonce čtvrtí na světě.

V rámci přípravy se spolu oba výběry střetly dvakrát před Mistrovství Evropy 2011 v Drážďanech. Český tým tehdy zvítězil 4:3 a 4:1.

Širší kádr pro soustředění v Litoměřicích:

Brankáři:
Michal Vápenka (Sparta), Libor Hulín (Olomouc), Bohumír Mach (Karlovy Vary)

Obránci:
Miroslav Hrbek, Jiří Berger (oba Karlovy Vary),  Tomáš Kvoch, David Motyčka, Pavel Kubeš (všichni Pardubice), Zdeněk Klíma, Jiří Rumplík (oba České Budějovice)

Útočníci:
Zdeněk Šafránek, Zdeněk Hábl, David Palát (všichni Zlín), Erik Fojtík, Martin Keller, Rostislav Staněk (všichni Studénka), Michal Geier (Karlovy Vary), Jiří Raul, Martin Zikmund (oba Sparta), Lukáš Štěpják (Pardubice)

Sestava ČR pro utkání 12. října:
Hulín (Vápenka) - Kvoch, Klíma, Motyčka, Berger, Hrbek - Šafránek, Palát, Raul, Staněk, Hábl, Fojtík.