11.09.2017 | Luboš Chytil

Školení rozhodčích I. třídy v Nymburku, v testech zazářil Micka

V termínu od 30. srpna do 2. září ve Sportovním centrum Nymburk uspořádala komise rozhodčích ČSLH školení nových rozhodčích I. třídy, kterého se zúčastnilo celkem 39 adeptů z celé České republiky.
Náročná náplň školení měla nejen prověřit připravenost nových rozhodčích, ale především jim poskytnout celou řadu důležitých informací, doplnit celkovou znalost pravidel ledního hokeje, či další správné postupy v činnosti rozhodčího na ledě. Na tomto školení se kromě členů komise rozhodčích ČSLH podíleli i zkušení extraligoví rozhodčí Jan Hribik a Petr Blümel, kterým vypomáhali členové Akademie rozhodčích.

Na programu školení bylo mimo jiné - výklad pravidel LH, trénink bruslení, společné sledování a řízení přípravného utkání, technika hlavního a čárového rozhodčího či další přednášky nezbytné k činnosti rozhodčího. Současně byli všichni účastníci školení podrobeni testům z pravidel, bruslení a Cooperovu testu, když ve všech těchto disciplínách měli stanovené limity potřebné k získání licence I. třídy.

Úspěšní nakonec byli téměř všichni adepti (38), kteří budou od sezóny 2017/18 zařazeni k řízení soutěží ČSLH. Celkově nejlepšího výsledku dosáhl nakonec Tomáš Micka, který se po skončení kariéry extraligového hráče, stejně jako jeho kolega Jakub Šindel, vydal na cestu hokejového rozhodčího. Oba tito bývalí vynikající hráči jsou současně zařazeni i do Akademie rozhodčích, kde mají možnost stejného vzdělávání jako profesionální rozhodčí ELH.

S celkovými výsledky školení byl nakonec spokojen i předseda komise rozhodčích Vladimír Šindler: „Komise rozhodčích byla velmi mile potěšena úrovní připravenosti všech účastníků školení I. třídy, když celá řada jich dosáhla špičkových výsledků, které nás opravňují k optimismu do budoucna. Celkový stav rozhodčích pro soutěže ČSLH bylo nezbytné doplnit a právě tito mladí, začínající rozhodčí prokázali, že jsou nejen novou konkurencí, ale také velkým příslibem pro budoucnost. Současně je to dobrý příklad pro další nové adepty, kteří se po skončení nebo i v průběhu své hráčské kariéry chtějí dál aktivně věnovat hokeji.“