02.12.2012 | Tisková zpráva

Širší nominace pro mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Ufě

Trenér Miroslav Přerost zveřejnil širší nominaci pro mistrovství světa juniorů do dvaceti let, které se bude hrát 26. 12. 2012 – 5. 1. 2013 v ruské Ufě. V širší nominaci jsou 3 brankáři a 24 hráčů.
Brankáři:
Patrik Bartošák (Red Deer Rebels, WHL), Jan Lukáš (HC Olomouc), Matěj Machovský (Brampton Battalion, OHL).

Obránci:
Milan Doudera (Rytíři Kladno), Marek Hrbas (Kamploops Blazers, WHL), Tomáš Kvapil (HC Energie Karlovy Vary), David Musil (Edmonton Oil Kings, WHL), Tomáš Pavelka (Prince Edward Island Rocket, QMJHL), Petr Šidlík (Victoriaville Tigres, QMJHL), Jan Štencel (HC Vítkovice Steel), Patrik Urbanec (PS Zlín), Vojtěch Zadražil (HC Dukla Jihlava).

Útočníci:
Matěj Beran (Prince Edward Island Rocket, QMJHL), Petr Beránek (Orli Znojmo), Radek Faksa (Kitchener Rangers, OHL), Martin Frk (Halifax Mooseheads, QMJHL), Tomáš Hertl (HC Slavia Praha), Tomáš Hyka (Gatineau Olympiques, QMJHL), Dmitrij Jaškin (Moncton Wildcats, QMJHL), Petr Koblasa (HC Energie Karlovy Vary), Erik Němec (HC Vítkovice Steel), Tomáš Rousek (HC Mountfield), Lukáš Sedlák (Chicoutimi Saguenéens, QMJHL), Dominik Simon (HC Sparta Praha), Michal Švihálek (HC Mountfield), Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary) a Jakub Vrána (Linköpings HC, Švédsko).

Náhradníci:
Štěpán Jeník (Karpat Oulu, Finsko) s Petrem Gewiesem (HK Hokej Šumperk 2003) a útočníci Radim Matúš (HC Oceláři Třinec), Petr Stloukal (Pelitat, Finsko) a Jan Wasserbauer (HC Kometa Brno).

Realizační tým tvoří hlavní trenér Miroslav Přerost, asistenti Jiří Juřík s Pavlem Trnkou, trenér brankářů Jaroslav Kameš, manažer Petr Komers, videotrenér Aleš Vladyka, hospodáři a kustodi Leoš Mitáček se Zdeňkem Šmídem, lékař MUDr. Jaroslav Budín a fyzioterapeut Radovan Sakaláš.

Přípravný kemp proběhne ve dnech 15. – 20. 12. 2012 v Rokycanech, ve středu 19. 12. 2012 absolvuje mužstvo přípravné utkání se Slovenskem v Havlíčkově Brodě. Po tomto utkání bude oznámena konečná nominace 3 brankářů a 20 hráčů.

Do dějiště mistrovství světa odletí výprava ve čtvrtek 20. 12. 2012 a ještě před zahájením šampionátu se v neděli 23. 12. 2012 utká v Ufě s Německem.

Výběr trenéra Miroslava Přerosta, pátý celek z posledního mistrovství světa v Kanadě, byl zařazen do skupiny A, v níž se střetne s obhájci titulu, hokejisty Švédska a s mužstvy Finska, Švýcarska a Lotyšska.