14.10.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí Výkonného výboru ČSLH: Odvolání Ryana Hollwega

Výkonný výbor ČSLH se na svém jednání dne 15. 10. 2014 zabýval odvoláním hráče Ryana Hollwega proti rozhodnutí disciplinární komise ELH, kterým mu byl za zákrok na protihráče Tomáše Vlasáka v utkání HC Slavia Praha – HC Plzeň 1929 uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti na deset soutěžních utkání s účinností do 21. 10. 2014 včetně za Faul kolenem.
Po projednání případu výkonný výbor ČSLH rozhodnutí disciplinární komise ELH změnil tak, že se doba účinnosti trestu stanoví do 15. 10. 2014 včetně.

Výkonný výbor ČSLH se přitom ztotožnil se závěrem komise, která přestupek kvalifikovala jako Faul kolenem, za který je možné – vzhledem ke skutečnosti, že Ryan Hollweg byl v uplynulých dvou letech opakovaně disciplinárně trestán – uložit trest zastavení činnosti až na deset soutěžních utkání.

„Pro nižší sazbu se výkonný výbor ČSLH rozhodl mimo jiné na základě skutečnosti, že na rozdíl od disciplinární komise se jednáním hráče Ryana Hollwega zabýval poprvé,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Chceme mu poskytnout příležitost, aby slova o tvrdé, ale v souladu s pravidly vedené hře prokázal.“

Výkonný výbor ČSLH se současně důrazně ohradil proti lživým výrokům, které hráč Ryan Hollweg pronesl v rozhovoru pro deník MF DNES.
V rozhovoru zveřejněném dne 7. 10. 2014 uvedl: „Když jsem šel na disciplinárku, tak si tam museli vzít ochranku, protože si asi mysleli, že jsem vylezl z jeskyně.“ V další části potom prohlásil: „Ani jsem nic říkat nemohl. Jenom chtěli slyšet, že mají ve všem pravdu. Doufal jsem, že dostanu prostor na argumenty, takže jsem seděl a poslouchal a jenom jsem kýval hlavou.“

Tvrzení o údajné přítomnosti ochranky je nejen lživé, ale i směšné. Žádná bezpečnostní služba při jednání disciplinární komise ELH nikdy, tedy ani v tomto případě přítomna nebyla. „V sídle ČSLH se Ryana Hollwega rozhodně nikdo nebojí,“ dodal s úsměvem prezident ČSLH Tomáš Král.

Stejně nepravdivý je výrok, že hráči nebyl poskytnut prostor pro obhajobu. Jednání komise se spolu s ním zúčastnili také jeho právní zástupce a generální manažer a jednatel HC Plzeň 1929 Martin Straka, přičemž počet ani délku jejich vystoupení nikdo neomezoval. Sám Ryan Hollweg naopak členům disciplinárního komise ELH poděkoval, že se může k projednávání přestupku osobně vyjádřit, což je doloženo zápisem o jednání, s nímž se členové výkonného výboru ČSLH při dnešním jednání rovněž seznámili.