06.10.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí STK a DK ČSLH – HC ZUBR Přerov

Sportovně-technická a disciplinární komise ČSLH se zabývaly neoprávněným startem brankáře Ondřeje Kacetla v utkání Chance ligy HC ZUBR Přerov – HC Stadion Vrchlabí, které se hrálo 5. října 2020.

Na základě registračního systému zjistila, že brankář Ondřej Kacetl má řádně vyřízeno hostování z mateřského klubu HC Dynamo Pardubice do klubu HC Kometa Brno a z klubu HC Kometa Brno do klubu HC ZUBR Přerov včetně střídavých startů mezi soutěžemi. V souhlasu mateřského klubu HC DYNAMO Pardubice, který je v tomto případě podmínkou, je nicméně výslovně uvedeno, že se vztahuje na všechna utkání klubu HC ZUBR Přerov s výjimkou zápasů proti HC Stadion Vrchlabí. Vzhledem k tomu, že brankář Ondřej Kacetl v zápase Chance ligy HC ZUBR Přerov – HC Stadion Vrchlabí dne 5. října 2020 nastoupil, došlo k porušení Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH a k neoprávněnému startu hráče.

Sportovně-technická komise ČSLH proto podle platných řádů rozhodla o kontumaci utkání HC ZUBR Přerov – HC Stadion Vrchlabí ve prospěch klubu HC Stadion Vrchlabí s výsledkem 0:5. Individuální statistiky hráčů obou mužstev z utkání zůstávají v souladu s příslušným ustanovením Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH v platnosti. Disciplinární komise ČSLH současně potrestala klub HC ZUBR Přerov za neoprávněný start hráče finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.