24.01.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí STK a DK ČSLH – HC Baník Sokolov

Sportovně-technická a disciplinární komise ČSLH se zabývaly neoprávněným startem hráče Jana Pohla v utkání Chance ligy SK Horácká Slavia Třebíč 4:2 HC Baník Sokolov, které se hrálo 23. 1. 2021.

Na základě zápisu o utkání a evidence vyšších trestů dospěly k závěru, že hráč Jan Pohl nastoupil v tomto zápase přesto, že součet jeho osobních trestů překročil hranici, po které podle Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH následuje automatické zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání. V předchozím průběhu soutěže byl potrestán osobním desetiminutovým trestem a trestem do konce utkání v zápase HC Baník Sokolov – HC Slavia Praha (13. 1. 2021) a osobním desetiminutovým trestem v utkání HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava (20. 1. 2021).

Sportovně-technická komise ČSLH proto rozhodla o kontumaci utkání SK Horácká Slavia Třebíč – HC Baník Sokolov, které se hrálo 23. 1. 2021, ve prospěch klubu SK Horácká Slavia Třebíč se skóre 5:0. Individuální statistiky hráčů dosažené v tomto utkání zůstávají v platnosti. Disciplinární komise ČSLH potrestala klub HC Baník Sokolov za neoprávněný start hráče rovněž finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.