14.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí ředitele TEHL: termín utkání Liberec - Hradec Králové

Ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček řešil ve spolupráci s generálními manažery klubů Bílí Tygři Liberec Ctiborem Jechem a Mountfield HK Alešem Kmoníčkem termín případného šestého utkání čtvrtfinále play off Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK, které se podle rozpisu soutěže mělo hrát 24. 3. 2018 od 16:00 hodin v Liberci. Jak totiž informoval klub Bílí Tygři Liberec, v uvedeném termínu je zimní stadión obsazen přípravou na jinou, dlouhodobě plánovanou akci.

Vzhledem k tomu, že se oba soupeři nedokázali na vyřešení situace domluvit, postupoval v souladu s čl. 3.3 Herního řádu, podle kterého stanoví v takovém případě termín a místo utkání ředitel soutěže. Z důvodu regulérnosti soutěže a nedohody soupeřů přitom vyloučil, že by bez jejich souhlasu pořadatelství pátého a šestého utkání změnil, stejně jako varianty, že by se zápas odehrál na neutrálním zimním stadiónu nebo že by došlo k posunu v rozpisu všech utkání série.

Z uvedených důvodů ředitel TELH rozhodl, že se případné šesté čtvrtfinále Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK uskuteční 24. 3. 2018 od 11:00 na zimním stadiónu v Liberci. Vzhledem k dojezdové vzdálenosti mezi Libercem a Hradcem Králové nevyhověl žádosti klubu Mountfield HK, aby byla pořádajícímu klubu stanovena povinnost uhradit mu náklady spojené s přespáním a případnou kompenzaci ponechal na dohodě obou soupeřů.