26.03.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí ředitele soutěže a předsedy DK ELH – Aleš Pavlík (HC VÍTKOVICE RIDERA)

Ředitel soutěže Josef Řezníček a předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se zabývali jednáním, kterého se po skončení utkání HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec (25. 3. 2019) dopustil majitel klubu HC VÍTKOVICE RIDERA, prezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje a viceprezident Českého hokeje Aleš Pavlík. Na základě skutečností uvedených v zápise o utkání a vyjádření komise rozhodčích, klubu i samotného Aleše Pavlíka dospěli k závěru, že uvedeným jednáním došlo k porušení Herního a Disciplinárního řádu ELH.

Ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček proto potrestal klub HC VÍTKOVICE RIDERA finanční pokutou ve výši 50 000 Kč za poškození dobrého jména soutěže, kterého se majitel klubu Aleš Pavlík dopustil tím, že bez jakýchkoli důkazů zpochybnil nestrannost hlavního rozhodčího. Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík uložil klubu HC VÍTKOVICE RIDERA finanční pokutu ve výši 30 000 Kč za porušení článku Herního řádu ELH, kterým je klubům uložena povinnost zajistit, aby nikdo nepovolaný nevstupoval v průběhu zápasu, o přestávkách a po skončení utkání do kabiny rozhodčích.

Tresty byly stanoveny mimo jiné i s přihlédnutím k reakci majitele HC VÍTKOVICE RIDERA, který přispěl k tomu, aby řízení mohlo být uzavřeno co nejdříve. V oficiálním prohlášení chybu přiznal, za pochybení se omluvil a jako projev účinné lítosti přislíbil, že stejnou částku jako pokutu, která bude klubu uložena, věnuje na konto Nadačního fondu Ivana Hlinky. Kompletní vyjádření Aleše Pavlíka najdete zde.