03.10.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí ředitele ELH: Mountfield HK, HC Vítkovice Steel

Po skončení zápasů 6. kola Tipsport extraligy (28. 9. 2014) proběhla kontrola označení výstroje u všech brankářů uvedených v zápisech o utkání. Výsledky kontroly byly v zápisech zaznamenány a potvrzeny vedoucími jednotlivých mužstev.
Po utkání HC Plzeň 1929 – Mountfield HK bylo zjištěno, že brankář Ondřej Kacetl, Mountfield HK, neměl lapačku, vyrážečku a chrániče nohou označeny v souladu s Herním řádem ELH a že uvedená skutečnost nebyla před zápasem oznámena rozhodčím.

Po utkání HC Vítkovice Steel – Bílí Tygři Liberec bylo zjištěno, že brankář René Svoboda, HC Vítkovice Steel, neměl lapačku, vyrážečku a chrániče nohou označeny v souladu s Herním řádem ELH a že uvedená skutečnost nebyla před zápasem oznámena rozhodčím.

Ředitel soutěže Josef Řezníček proto za porušení čl. 5.11 Herního řádu Tipsport ELH ledního hokeje potrestal kluby Mountfield HK a HC Vítkovice Steel finanční pokutou ve výši 10 000 Kč.

V obou případech přihlédl k tomu, že se jednalo o první podobné provinění v probíhající sezóně a že ani jeden z brankářů do zápasu ani do žádného z předcházejících utkání soutěže nenastoupil, nemohlo tedy dojít k ovlivnění výsledku v důsledku startu brankáře s výstrojí nevyhovujícím pravidlům IIHF.